in ,

Στην 2η πιο ψηλή εκκλησία της Κρήτης, video

…γράφει ο Μιχάλης Πρινιωτάκης 

“Την Πέμπτη 18/7/2019 είχα την χαρά και την τιμή να συνοδεύσω το Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο σε μια προσκυνηματική εκδρομή στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στην κορυφή Αφέντης της Δίκτης σε υψόμετρο 2.141μ.

Η εκκλησία αυτή είναι η δεύτερη ψηλότερη της Κρήτης, μετά τον Τίμιο Σταυρό στην κορυφή του Ψηλορείτη.

Στην πορεία αυτή συνόδευσαν τον Σεβασμιώτατο οι Οροπεδιώτες ιερείς Χρύσανθος Πλευράκης και Γεώργιος Μηλάκης, ο Διάκονος Κωσταντίνος Λαδομένος και ο κ. Λευτέρης Σακλαμπανάκης.

Την πεζοπορία οργάνωσαν και συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου (ΕΟΣ Λασιθίου) Γιάννης Σπυριδάκης και τα μέλη του Συλλόγου Μανόλης Σφακιανάκης και Μιχάλης Ζαμπετάκης.

Οι καιρικές συνθήκες συνθήκες που συναντήσαμε ήταν ασυνήθιστες για την εποχή και η πορεία μας ξεκίνησε από το Λιμνάκαρο με ομίχλη, που μας συνόδευσε για αρκετό τμήμα της διαδρομής, αλλά και ελαφριά ψιχάλα κατά μικρά διαστήματα, που όμως δεν αποθάρρυναν την ομάδα.

Η διαδρομή είναι αρκετά κουραστική, με μήκος περίπου 7 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 1.000 μ., όμως αποζημιώνει πλήρως με το ανυπέρβλητο θέαμα που προσφέρει, με την ησυχία και την ηρεμία που νιώθει κανείς από την αδιάσπαστη επαφή με την φύση.

Στο τέλος της ανάβασης η εκκλησία του Αφέντη Χριστού, χτισμένη χάρις την απέραντη αγάπη των ευσεβών χριστιανών, που μπήκαν σε τόσο κόπο να μεταφέρουν εκεί τα απαραίτητα υλικά, ξεκουράζει τον επισκέπτη και προσφέρει μια ευκαιρία για πνευματική ανάταση και προσευχή…

Με το καλό να εορτάσομε και την πανήγυρη του Ιερού Ναού που φέτος θα είναι ιδιαιτέρως λαμπρή…”