in , , , ,

Σπουδαίο φιλικό για του Παλαίμαχους του ΑΟΑΝ στη Σλοβακία με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας [VIDEO – PICS]

Ένα σημαντικό φιλικό αγώνα έδωσαν την περασμένη Πέμπτη (17/3) οι Παλαίμαχοι του ΑΟΑΝ στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου αντιμετώπισαν αντίστοιχη ομάδα παλαιμάχων του μεγαλύτερου club της χώρας αλλά και της πρώην ενωμένης Τσεχοσλοβακίας της Σλόβαν!
Η ομάδα έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα της Ενωμένης Τσεχοσλοβακίας καθώς και 12 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα Σλοβακίας, ενώ κορυφαία στιγμή του συλλόγου είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1969 όπου νίκησε στον τελικό την Μπαρτσελόνα (με 3-2). Την περίοδο της μεγάλης ακμής τη δεκαετία του ’70 είχε συνεισφέρει με 7 παίχτες στην Εθνική Τσεχοσλοβακιας στην κατάκτηση του Euro το 1976!
Μάλιστα δυο από τους παίχτες τη ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων αγωνίστηκαν στο φιλικό με τους Παλαιμάχους του ΑΟΑΝ!
Πρόκειται για τους Cvetler και Hrdlicka με τον πρώτο να είναι είναι και σκόρερ στον τελικό του 1969!

palaimaxoi-aoan-slovan-30
Ο Λουκάς Παπαδογιαννάκης με τον Hrdlicka
palaimaxoi-aoan-slovan-32
Ο Cvetler μετά το τέλος του αγώνα

Τα μέλη της αποστολής των Παλαιμάχων του ΑΟΑΝ έτυχαν θερμής υποδοχής από τους ιθυνοντες της ομάδας, στην τεχνική ηγεσία της οποίας τη φετινή χρονιά βρίσκονται δυο Έλληνες, ο Νίκι Παπαβασιλείου με βοηθό το Νίκο Κουνενάκη.

palaimaxoi-aoan-slovan-13
Ο παλιός παίχτης και προπονητής του ΟΦΗ και νυν προπονητής της Σλόβαν Νίκι Παπαβασιλείου βρέθηκε και αυτός στο γήπεδο για το φιλικό

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ματς έλειξε 5-3 για την ομάδα της Μπρατισλάβας με τα γκολ για την ομάδα του ΑΟΑΝ να πετυχαίνουν οι Μανδουράρης, Καμινογιαννάκης και Τζιράκης.
 
Οι παίχτες που αγωνίστηκαν για τους Παλαιμάχους ΑΟΑΝ ήταν:
Κρυοβρυσανάκης, Τζανόπουλος, Παπαφραγκάκης, Γρηγοράκης, Φιορέτζης, Τζώρτζης, Πασσάς, Μπιστολάκης, Μανδουράρης, Χρυσός, Καμινογιαννάκης
Έπαιξαν επίσης οι: Τζιράκης, Δεμέτζος, Δρακάκης.

 
[AFG_gallery id=’47’]
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Video: Jana Rosikova