in , , , , ,

Σαν ψέμα….

Μερικές φορές δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι ζεις στιγμές που σε φέρνουν τόσο κοντά με τα πλάσματα της φύσης και μάλιστα αυτό να συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένεις.
Μια τεράστια χελώνα καρέτα – καρέτα βρέθηκε στο χθεσινό δρομολόγιο να ακουμπά στα παράθυρα του τουριστικού σκάφους ΝΑΥΤΙΛΟΣ που διαθέτει καμπίνες εντός της θάλασσας για την παρακολούθηση του βυθού.
 
Όλοι όσοι βρισκόμασταν  στο σημείο αυτό εκπλαγήκαμε από την άνεση να προσεγγίσει το σκάφος λες και ήθελε να φωτογραφηθεί, λες και άπλα ήθελε να μας πει ένα γεια, λες και θέλει να μας κάνει παρέα, είπαν οι μικροί επιβάτες στα σχόλια τους.
 
Μιλώντας στην συνέχεια με τον καπετάνιος του σκάφους Δημήτρη Ιωάννου μας είπε ότι την περίοδο αυτή βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού της πόλης περίπου 6 ή 7 χελώνες μεγάλου μεγέθους. «Τους αρέσει να παίζουν με τις μπουρμπουλήθρες που βγαίνουν από την καρίνα του σκάφους και συχνά μας πλησιάζουν.» είπε.
 
Είναι από τις στιγμές αυτές που σου περνάει από το νου ότι ζούμε σε ένα όμορφο τόπο με πολλούς και χαριτωμένους κατοίκους.
 
ΘΑΝΟΣ Κ