in ,

Μαχαίρωσε δυο άτομα για ένα σκούντημα!!

Ένα σκούντημα κατά λάθος, θεωρήθηκε πολύ σοβαρή αιτία για 24χρονο Ρεθεμνιώτη, ώστε να μαχαιρώσει δυο νεαρούς. Έναν φοιτητή 21 ετών από την Ξάνθη και έναν 30χρονο από το Ρέθυμνο. Τα θύματα του οξύθυμου 24χρονου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο ένας μάλιστα εξ αυτών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και οι δυο υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπου έφεραν τραύματα.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη έξω από το κτίριο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τα δυο θύματα περπατούσαν αμέριμνα στην Πλατεία συζητώντας, διασταυρώθηκαν με δυο άλλους νεαρούς. Το σώμα του ενός εκ των δυο πρώτων νεαρών ήρθε σε επαφή με το σώμα του ενός εκ των δυο άλλων. Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά στους δρόμους μεταξύ διαφορετικών παρεών. Ο 24χρονος όμως Ρεθεμνιώτης παρεξήγησε αυτό το σκούντημα και δεν έχασε χρόνο. Ένα μαχαίρι που κρατούσε πάνω του, σουγιάς κατά πάσα πιθανότητα, αποτέλεσε στα χέρια του όπλο τιμωρίας εις βάρος των δυο νεαρών. Με αστραπιαία ταχύτητα το κάρφωσε πρώτα στην κοιλιακή χώρα του ενός και αμέσως μετά και στην κοιλιακή χώρα του άλλου, τραυματίζοντας τους σοβαρά.
Τα δυο θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο έδαφος απ’ όπου παρελήφθησαν με ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο όταν κλήθηκε από άτομα που αντιλήφθησαν τι είχε συμβεί και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
Στο Νοσοκομείο φέρεται να μετέβη και ο δράστης καθώς έφερε τραύμα στο χέρι (πιθανότατα αυτοτραυματισμός) όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν χρειάστηκε περαιτέρω νοσηλεία.
Άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου συνέλαβαν τον 24χρονο δράστη που σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της συμμετοχής σε συμπλοκή και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Βέβαια τις κατηγορίες εις βάρος του θα απαγγείλει σήμερα ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου που δεν αποκλείεται να ασκήσει εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με εντολή του Εισαγγελέα κρατούνται και τα θύματα για συμμετοχή σε συμπλοκή.
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός που ήταν παρέα με τον δράστη και τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό αναζητούνταν από την Αστυνομία, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι. Από τις μαρτυρίες όμως φαίνεται ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή αλλά δεν πρόλαβε και να αποτρέψει τον 24χρονο από την εγκληματική ενέργεια στην οποία προέβη.
 Μεταξύ των νεαρών, δράστη και θυμάτων δηλαδή, όπως λένε αστυνομικές πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν υπήρχε προηγούμενη αντιδικία, φέρονται δε να μην γνωρίζονταν καν μεταξύ τους.
ΠΗΓΗ: rethnea.gr