in , ,

Πρόταση Εισαγγελέα στο Συμβουλιο Εφετών για προφυλάκιση και παραπομπή Μαρινάκη σε δίκη

Πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών με την οποία ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, υπέβαλλε σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση όμως είναι πως ζητεί να προφυλακιστεί οεπιχειρηματίας διότι , όπως λέει, παραβίασε τον περιοριστικό όρο της μηενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβάλλει ο ανακριτής, αφούυπάρχουν φωτογραφίες με βίντεο που τον απεικονίζουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο περιοριστικός όρος πάντως όπως είχε απαντήσει ο ανακριτής στα αθλητικά θεσμικά όργανα αφορά την θεσμική εκπροσώπηση του Ολυμπιακού στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η πρόταση υποβάλλεται σε μεσοδιάστημα αιτήσεων εξαιρέσεων (τουλάχιστον 7 και επέκειτο και άλλη) σε βάρος του εισαγγελέα Δσκαλόπουλου απο τους κατηγορουμένους για την υπόθεση και δεν έχει καμία άμεση νομική επίπτωση για τον επιχειρηματία, αφού θα κριθεί προηγουμένως τελεσίδικα απο το Συμβούλιο Εφετών τους επόμενους μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελέας ζητεί πάντως να μην παραπεμφθεί ο επιχειρηματίας για κάποια αδικήματα , μεταξύ των οποίων αυτό της έκρηξης στο φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή Κωνσταντινέα.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, είχε καταβάλει εγγύηση 200.000 ευρώ καθώς και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο εισαγγελέας έκρινε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβίασε τον όρο της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, μπαίνοντας στο γήπεδο και στα αποδυτήρια,  κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις.

“Για την πρόληψη τέλεσης και νέων αδικημάτων”, ο εισαγγελέας ζητεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει για την τύχη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

capital.gr