in

Προσωρινά κρατούμενος ο 20χρονος Γεωργιανός οδηγός του μοιραίου Ι.Χ που αφαίρεσε τη ζωή στους δυο φοιτητές [VIDEO – PICS]

Τη Δευτέρα το πρωί θα οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Χανίων ο 20χρονος Γεωργιανός, οδηγός του μοιραίου οχήματος που αφαίρεσε τη ζωή στους δύο νέους τα ξημερώματα της Πέμπτης, στα Κουνουπιδιανά Χανίων, και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές.
Ο 20χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών από αμέλεια, καθώς και την παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή περιοριστικών όρων και ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος Γεωργιανός έχει δίπλωμα οδήγησης από τη χώρα του, αλλά όχι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε.
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο άτυχων νέων, κ. Γιώργος Μπουζάκης σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι η ώρα να καταλογισθούν ευθύνες εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει ακόμη απολογηθεί και συμπλήρωσε: «όπως η Πολιτεία ζητάει από τους πολίτες πράγματα, καλό θα είναι να αναλάβει της ευθύνες της απέναντι τους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στους δρόμους…Να μη γίνει ο τόπος μας από φημισμένη τουριστική περιοχή, σε κακόφημο ως προς τα τροχαία δυστυχήματα μέρος».


Εν τω μεταξύ στα Χανιά βρίσκονται οι οικογένειες των δυο νέων προκειμένου να παραλάβουν τις σωρούς τους και αν τις μεταφέρουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας τους.
ΠΗΓΗ: kriti24.gr