in , , , ,

Πλακιωτάκης συναντά Σταϊκούρα για ιατρείο Μακρύ Γυαλού.

Σε συνεργασία του Βουλευτή Λασιθίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα Χρίστο υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση της σύστασης του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γυαλού.
Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει τη σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γυαλού του Δήμου Ιεράπετρας , ως αποκεντρωμένη μονάδα του Γ.Ν- Κ.Υ Σητείας .

Περιοχή ευθύνης του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου είναι η έδρα του και οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Πεύκων , Κρυών , Χρυσοπηγής ,Λιθίνων , Αγίου Γεωργίου , Μαρωνιάς ,Περιβολακίων, Παπαγιαννάδων, Σταυροχωρίου και οι οικισμοί Γούδουρας , Λαπίθου, Σκλάβων, Συκιάς , Βορίου , Ανω Επισκοπής και Κουτσουρά.

Επίσης προβλέπεται να συσταθούν τρείς θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και τέσσερις θέσεις( πλην ιατρών ) λοιπό προσωπικό. Από τη σχετική απόφαση θα προκύψει δαπάνη ύψους εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (132.000 ευρώ) περίπου ετησίως σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού για μισθοδοσία προσωπικού που θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό Εξόδων του Υπουργείου Υγείας , τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 ευρώ) ετησίως για λειτουργικά έξοδα που θα καλύπτεται με εγγραφή και δέσμευση των πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς ενώ η ανέγερση του κτιρίου και ο εξοπλισμός αυτού θα καλυφθούν από πόρους του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2007-2013 με παράταση των δύο ετών που έχει δοθεί , δηλαδή μέχρι το 2015.

Κατόπιν της θετικής αυτή εξέλιξης αναφορικά με το συσταθέν ιατρείο ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Σήμερα , με την υπογραφή της εν λόγω απόφασης δρομολογείται ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νομό . Το έργο της σύστασης του Περιφερειακού Ιατρείου στο Μακρύ Γυαλό που απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία με τις γνωστές σε όλους μας παλινδρομήσεις και την πολύχρονη καθυστέρηση παίρνει σάρκα και οστά.

Με τη σύμπραξη των Υπουργών Δοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, Υγείας κ. Γεωργιάδη , Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και την άψογη συνεργασία που είχαμε τόσο μαζί τους, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες των τριών Υπουργείων η σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έργο υπήρξε αίτημα του πρώην Δ. Μακρύ Γυαλού και όλων των φορέων της περιοχής και καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων μίας μεγάλης γεωγραφικής περιφέρειας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στον τουριστικό όσο και στον αγροτικό τομέα. Αξιοποιούμε την διαθήκη Χατζάκη που κινδύνευε να χαθεί και συνεχίζουμε το έργο στήριξης των νοσοκομείων του Λασιθίου τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ουσιαστικά με τη σημερινή απόφαση ξεμπλοκάρει ένα έργο που συμβάλλει στο κοινό σκοπό και υποχρέωση μας όλων μας, την παροχή δηλαδή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Ανταποκρινόμαστε στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Λασιθίου με πράξεις. Απαντάμε στις Κασσάνδρες με έργα ουσίας και όχι με λόγια . Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον χωρίς σκοπιμότητες αλλά με σύνεση, προγραμματισμό και αγάπη για τον τόπο».