in , , , , ,

Καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των αστυνομικών

Για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος, οι αποδεκατισμένες Υπηρεσίες του Λασιθίου κλήθηκαν να καλύψουν την έλλειψη οργάνωσης και υποδομών, όσον αφορά την ορθολογική κατανομή των κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης Λασιθίου.
Στο συγκεκριμένο Κατάστημα βρίσκονται αυτή την στιγμή 152 άτομα, ενώ η χωρητικότητα του είναι μόλις 70 άτομα.

Η μη ικανοποίηση του από καιρού γνωστού αιτήματος, της αραίωσης των κρατουμένων, είχε ως αποτέλεσμα την ειρηνική ναι μεν διαμαρτυρία αυτών την 27-08-2013, αλλά και την άμεση ενεργοποίηση δε, σχεδίου της Α.Δ. Λασιθίου για την συγκρότηση Διμοιρίας, την 22:00 ώρα της ιδίας ημέρας.

Άμεσο επακόλουθο της διαμαρτυρίας των κρατουμένων και με την γνωστή δικαιολογία του «έκτακτου», ήταν η αλλαγή της ανακοινωθείσας Υπηρεσίας αρκετών συναδέλφων της Διεύθυνσης, τόσο κατά την 27/08, όσο και κατά την 28/08.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πλειοψηφία των συναδέλφων είχε δουλέψει ήδη την 27/08, αφού η Υπηρεσία άλλαξε στις 21:00 ώρα και έκαναν δεύτερη βάρδια εκείνο το βράδυ, με αποτέλεσμα την εκ νέου καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και την μείωση της ήδη προβληματικής αστυνόμευσης, λόγω λειψανδρίας, στους πολίτες του Νομού.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε την παρέμβαση σας, τόσο στην φυσική όσο και στην πολιτική ηγεσία, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα στην κατανομή κρατουμένων στο Κ.Κ. Νεάπολης και να γίνει επανακαθορισμός του σχεδίου που προβλέπει την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, με στόχο την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.

 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Λ Α Σ Ι Θ Ι Ο Υ