in ,

Παρουσιάστηκε το «Εν Λασιθίω» στον Άγιο Νικόλαο [VIDEO – PICS]

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα του κινηματοθέατρου «ΡΕΞ» παρουσιάστηκε το «Εν Λασιθίω» 7ο βιβλίο του συγγραφέα –Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλη Μακράκη.


Αρκετοί οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση και αυτό δείχνει εκτίμηση και λατρεία για τον συγγραφέα και για τα βιβλία του.

Το νέο βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της εκπαίδευσης του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης από το 1866 έως τις μέρες μας και χαρακτηρίζεται από δύο ισχυρά τεκμήρια. Τα αδημοσίευτα ιστορικά έγγραφα διαφορετικών αρχείων και το δυσεύρετο φωτογραφικό υλικό.

Αποτελούμενο από 544 σελίδες με 552 φωτογραφίες και με εξαιρετικό ιστορικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις.

Το νέο βιβλίο έχει εκδοθεί από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς συνδιοργάνωσε την παρουσίαση με τον ΠΑΟΔΑΝ, τον Σύλλογο Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου, την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης.

Υπεύθυνη στον συντονισμό και στην παρουσίαση του βιβλίου η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννάκη, με ομιλητές σχετικά ο Κωστής Μαυρικάκης πολιτικός μηχανικός και ο Γιάννης Χρονάκης φιλόλογος.

Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμος, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης.

Ενώ απέστειλαν χαιρετισμούς ο Μανόλης Θραψανιώτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης .

Η παρουσίαση έκλεισε με ευχαριστήριο χαιρετισμό από τον συγγραφέα και κέρασμα με μπουφέ από την οικογένεια του.



 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ