in

Παρουσίαση βιβλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου [PICS]

Στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 μια όμορφη λογοτεχνική βραδιά χάρη στη συνεργασία των Εκδόσεων  Μωβ Σκίουρος , του βιβλιοπωλείου Καρτέρη , του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου – Οροπεδίου και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων Ελούντας και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου .

Επίσημη καλεσμένη της βραδιάς η συγγραφέας Στέργια ( Στεργιωτή ) Κάββαλου , με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου “Κάτι κλαίει ακόμα” .

Η έναρξη της παρουσίασης έγινε από την κυρία Νταγιαντά Άρτεμις , δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου , η οποία σύστησε τη συγγραφέα στο κοινό που παρευρέθηκε  στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης . Παρουσίασε την προσωπικότητα και το λογοτεχνικό έργο της κυρίας Κάββαλου , εμμένοντας κυρίως στα έργα παιδικής λογοτεχνίας της προσκεκλημένης , συνομιλώντας παράλληλα μαζί της . Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η ίδια η συγγραφέας , η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της “Κάτι κλαίει ακόμα”, μίλησε για τα βιώματα που την οδήγησαν στη συγγραφή του και απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τη φιλόλογο του 2ου Λυκείου Αγίου Νικολάου , κυρία Μαρία Πέπα . Η κυρία Πέπα εμβάθυνε στο “Κάτι κλαίει ακόμα” , ανέδειξε τη λογοτεχνική του αξία , διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα και συνομίλησε με τη συγγραφέα για όσα πραγματεύεται το εν λόγω βιβλίο .

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και κατ ιδίαν  συζητήσεις της συγγραφέως με το κοινό .

Να σημειώσουμε ότι το πρωινό της ίδιας μέρας η κυρία Κάββαλου επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Ελούντας , όπου ήρθε σε επαφή με τους μαθητές και πραγματεύτηκε μαζί τους θέματα από τα παιδικά της βιβλία , ενώ την επόμενη μέρα η συγγραφέας επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου , συναντήθηκε και συνομίλησε με τους μαθητές σε ένα ιδιαίτερα όμορφο κλίμα με πολλές δραστηριότητες .

ΥΣ . Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Κρήτης . Είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων , βιβλίων για ενήλικες και μεταφράστρια . Έχει γράψει πλήθος παιδικών βιβλίων , διηγημάτων για ενήλικες , ποιήματα , έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών έργων και έχει κάνει αρκετές μεταφράσεις .