in , , ,

Παραμύθια με την Γιαγιά και τον Παππού στο ΚΔΑΠ

Οι επισκέπτες του Κ.Δ.Α.Π. Αγίου Νικολάου την Πέμπτη δεν ήταν κάποιοι επαγγελματίες που μίλησαν στα παιδιά για το επάγγελμα τους.
Στο σχολείο βρέθηκαν 2 μέλη της θεατρικής ομάδας του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου όπου πολύ φυσικά έπαιξαν τους ρόλους του παππού και της γιαγιάς διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά.
Η κα Σοφία και ο κ. Κώστας με την χροιά της σοφής φωνής της γιαγιάς και του παππού μετέφεραν με τον δικό τους τρόπο στους μαθητές δύο κλασσικά παραμύθια, μίλησαν για τις καλές και τις άσχημες στιγμές των ηρώων, ζωγράφισαν στιγμές τους και έπαιξαν σκηνές από αυτά.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ έχοντας την εμπειρία από την συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα της ομάδας, παρέσυραν τα παιδιά στις ιστορίες των παραμυθιών και έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μαζί τους και η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου Ελπινίκη Φρουζή που καμάρωνε για την διάθεση των μελών του ΚΑΠΗ.

«Νοιώθω λες και έχω ένα σχολείο εγγονάκια σήμερα.» σχολίασε η κα. Σοφία με το χαμόγελο στο πρόσωπο να μην λέει να φύγει.

Οι άνθρωποι αυτοί, που άδικα τους λέμε της τρίτης ηλικίας. Αντλούν δυνάμεις από την συμμετοχή τους στα κοινά και νοιώθουν ιδιαίτερα χρήσιμοι. Αν δε η ενασχόληση τους έχει να κάνει και με μικρά απιδιά τότε η χαρά τους είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Εν τω μεταξύ την ώρα της συγκεκριμένης δράσης σε διπλανή αίθουσα γίνονταν οι πρώτες προετοιμασίες για την τελική γιορτή του ΚΔΑΠ που θα πραγματοποιηθεί στο θερινό σινεμά Χριστίνα στο τέλος της τρέχουσας θερινής περιόδου και από ότι καταφέραμε να «κλέψουμε» πρόκειται για μια εκδήλωση με πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις.

ΘΑΝΟΣ Κ.

πηγη www.anatolh.com