in ,

Παραμένει η πάλη στου Ολυμπιακούς, παγκόσμια ικανοποίηση.

Ναι της ΔΟΕ στην παραμονή της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ναι της ΔΟΕ στην παραμονή της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή (8 Σεπτεμβρίου 2013) Ο Nenad Lalovic, ο Πρόεδρος της FILA, εξέφρασε την ικανοποίησή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την παραμονή του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Θέλω να εκφράσω την θερμή μου ευγνωμοσύνη σε κάθε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που ψήφισε για την διάσωση της Ολυμπιακής πάλης σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος Lalovic. «Με την ψήφο αυτή, έχετε δείξει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση της άθλημά μας έφεραν αποτέλεσμα. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον καθένα από εσάς ότι ο εκσυγχρονισμός μας δεν θα σταματήσει εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο μπορούμε ως ο καλύτερος συνεργάτης του Ολυμπιακού Κινήματος».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Lalovic είπε:

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμηση και το θαυμασμό μου προς τους επικεφαλής του σκουός και του μπέιζμπολ / σόφτμπολ για την προσπάθειά τους. Και οι δύο παρουσιάσεις ήταν καλά οργανωμένες προδίδοντας το πάθος τους για τα αθλήματα τους».

 Η εκστρατεία διάσωσης του αθλήματος από την FILA αναδιαμόρφωσε ριζικά ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα στον κόσμο. Η FILA έχει κάνει αρκετά πρωτοποριακά βήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών όπως: καινοτόμοι κανονισμοί ώστε να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αθλητών, νέα κατανομή των κατηγοριών βάρους για να δοθούν ίσες ευκαιρίες και στις γυναίκες ενισχύοντας έτσι το κοινωνικού τους προφίλ στα μέσα ενημέρωσης.

Οι αλλαγές αυτές υποστηρίχθηκαν και προωθήθηκαν μέσω του προγράμματος «Save Olympic Wrestling» από την Αρχαία Ολυμπία, όπου για πρώτη φορά αγωνίστηκαν γυναίκες στην γενέτειρα του Ολυμπιακού Κινήματος. «Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα εκατομμύρια των παλαιστών και των φιλάθλων της πάλης σε όλο τον κόσμο που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σωθεί η Ολυμπιακή πάλη», και συνεχίζοντας: «ο καθένας από εσάς αγωνίστηκε πολύ σκληρά για αυτή τη νίκη.

Τώρα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν εναποτεθεί σε όλους εμάς με την ψήφο αυτή».
Πηγή: Ιστοσελίδα της FILA