in ,

Παραδοσιακός γάμος ξανά μετά απο 8 χρόνια.

Μετά από οκτώ χρόνια παύσης, αναβιώνει και πάλι ο παραδοσιακός Κρητικός Γάμος στην Κριτσά, με πρωτοβουλία και ευθύνη του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Κριτσάς «ΛΑΤΩ». Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, πρόεδρος του οποίου ανέλαβε ο πρώην βουλευτής Νίκος Κοκκίνης, αποφάσισε ο Κρητικός Γάμος να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου.

 
Για το σχεδιασμό και την προετοιμασία του, πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά ευρεία σύσκεψη, όπου υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή κατοίκων και κυρίως νέων ανθρώπων, γεγονός που καταδεικνύει κατ’ αρχήν την αναγνώριση της σπουδαιότητας της διοργάνωσης του Γάμου ως πολιτιστικού γεγονότος από τη μια και τη διάθεση από πλευράς των ανθρώπων της Κριτσάς να συμμετάσχουν ενεργά και να δουλέψουν για την επιτυχία του.

 

Εξ άλλου, τονίστηκε σε όλους τους τόνους, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και όλους όσους έλαβαν το λόγο, ότι ουσιώδες στοιχείο της επιτυχίας της εκδήλωσης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Κριτσωτών στην αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων που σχετίζονται με τον Κρητικό Γάμο.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com