in , , , , ,

Τα 12 χρόνια, η απόλυση και οι τελευταίες 342 λέξεις

 

Οι παλιοί δάσκαλοι της δημοσιογραφίας μας έλεγαν πάντα ότι η καταξίωση του δημοσιογράφου είναι η εργασία του σε εφημερίδα και είχαν δίκιο για τα χρόνια εκείνα. Μόνο στην καθημερινή εφημερίδα καταξιώνεσαι στην συνείδηση χιλιάδων αναγνωστών καθώς μόνοι αυτοί σε ενδιαφέρουν να μάθουν την αλήθεια ή να διαβάσουν την άποψη σου για κάτι που έγινε.

Μόνο στην εφημερίδα βιώνεις την ένταση της κάθε λέξης που πρέπει να γράψεις για να περιγράψεις την αλήθεια και μόνο.

Μόνο στην εφημερίδα και στο άγχος του χρόνου αντιλαμβάνεσαι ότι το κείμενο σου πρέπει να φτάσει όχι τώρα αλλά πριν ώστε να προλάβει το πιεστήριο για το φύλλο της επόμενης μέρας

Ξεκίνησα την καθημερινή μου συνεργασία στην έγκριτη εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ τον Ιούλιο του 2004 και έγραψα σαν συνεργάτης της τελευταία φορά στο φύλλο που κυκλοφόρησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 πριν δω την πόρτα της απομάκρυνσης μου.

12 χρόνια είναι σαν ακόμα ένα σχολείο με καθημερινή αρθρογραφία, σχόλια και κείμενα, μαθήματα πολλά, διορθώσεις και ξανά διορθώσεις, και συμβουλές από τους εκδότες με σκοπό την αποφυγή λαθών,  με ανταπόδοση πάντα την βαθμολογία των αναγνωστών και μόνο.

Με θεματολογία ελεύθερη για την καθημερινότητα και τα προβλήματα της, τα θέματα της, τις δράσεις της και τις απόψεις των εκπροσώπων της, όχι μόνο του Επάνω Μεραμπέλλου και της περιοχής της Νεάπολης αλλά παντού όπου βρισκόμουν.

Η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ είναι και θα είναι η ναυαρχίδα στην έντυπη τοπική ενημέρωση του νομού και ήταν τιμή μου που για 12 χρόνια καθημερινά κείμενα μου τυπώθηκαν στο πιεστήριο της. Τιμή μου που σχεδόν για 12 και κάτι χρόνια δηλαδή 2.900 περίπου φύλλα και 9.000 περίπου κείμενα στις σελίδες της είχαν το όνομα μου.

Τιμή μου που συνεργάστηκα με άξιους συναδέλφους και συνεργάτες της έντυπης ΑΝΑΤΟΛΗΣ που ποτέ δεν καθυστέρησε να μας καταβάλει τον μισθό μας, ούτε καν στις δύσκολες εβδομάδες των κλειστών τραπεζών.

Τιμή μου που έλεγα ότι εργάζομαι σε αυτήν…. και θα είναι χαρά για μένα να λέω ότι εργαζόμουν στην μοναδική καθημερινή εφημερίδα του νομού Λασιθίου για 12 χρόνια, μέχρι την απόλυση μου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ