in , , , ,

Παρέλαση ξανά μετά από 32 χρόνια

Χαρά θεού το πρωί της Παρασκευής ημέρα της Εθνικής μας επετείου για την επανάσταση του 1821 και στην ιστορική έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου, τη Νεάπολη με τον καιρό να μην θυμίζει σε τίποτα την μανία του νοτιά των προηγούμενων ημερών.
28 3 16 parelash 1
Μετά την δοξολογία στον Ιερο Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας χοροσταντούντος του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Τίτου Ταμπακάκη και την μεστή και συνάμα περιγραφική ομιλία από την καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σοφία Ψυχογιουδάκη οι σημαίες των σχολείων και των τμημάτων που θα συμμετείχαν στην παρέλαση αποσύρθηκαν για να πάρουν θέση στο μνημείων των ηρώων στην πλατεία της Νεάπολης στην κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου. τα σχολεία και τα τμήματα που θα συμμετείχαν στην παρέλαση. Στεφάνι κατάθεσαν, Εκπρόσωπος Της Περιφερειακής ενότητας του νομού, ο  Γιάννης Γουλιδάκης, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Κώστας Κοκκίνης, ο πρόεδρος του Τ.Σ της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης Νίκος Συλλιγάρδος, ο Διοικητής του Α.Τ Νεάπολης, και οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, των θυμάτων πολέμου και των εφέδρων αξιωματικών.
28 3 16 parelash 6 28 3 16 parelash 7 28 3 16 parelash 8 28 3 16 parelash 5 28 3 16 parelash 4
fonien.gr
28 3 16 parelash 2 28 3 16 parelash 9
Η παρέλαση ξεκίνησε αμέσως με τα εμβατήρια να παιανίζει η δημοτική φιλαρμονική της Νεάπολης και τα βλέμματα όλων να κερδίζουν οι πρωτάρηδες των παρέλασαν στην πόλη, τα 60 περίπου μέλη του  τιμήματος του Οδηγισμού και των συνοδών του με το χειροκρότημα του κόσμου που είχε γεμίσει την πλατεία να συναγωνίζεται σε ένταση αυτό της φιλαρμονικής. Όλα τα τμήματα των σχολείων παρέλασαν με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα με τον κόσμο να μην σταματά να τα χειροκροτεί. Την παρέλαση έκλεισε και αυτή την φορά η αγαπημένη όλων δημοτική φιλαρμονική της Νεάπολης  υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Νεκτάριου Αρακαδάκη.
ΘΑΝΟΣ Κ.
φωτος
ΕΦΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ