in

Πανσέληνος Αυγούστου παρέα με μουσικές του Σταμάτη Σπανουδάκη [VIDEOS – PICS]

Όταν ακούμε, βλέπουμε ή διαβάζουμε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο μυαλό μας έρχεται η ηρεμία, η απόλαυση και η μαγεία.


Πολλοί από εμάς το περιμένουμε κάθε χρόνο για να ζήσουμε αυτά τα συναισθήματα. Έτσι και φέτος την Κυριακή 26 Αυγούστου που το φεγγάρι ήταν μεγάλο, ολόγιομο, όμορφο και πολύ φωτεινό πλήθος κόσμου βρεθήκαμε στο Μινωϊκό Ανάκτορο Μαλίων και το απολαύσαμε.

Σε ένα χώρο υποβλητικό, που η λάμψη του παραμένει ανεξίτηλη ύστερα από χιλιάδες χρόνια υποδέχθηκε την ατμοσφαιρική βραδιά της καλοκαιρινής πανσελήνου.


Παρέα γεμάτη φώς, λάμψη και την μουσική από τον καταξιωμένο συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη που για πρώτη φορά ήρθε στην Κρήτη. Μας ξετύλιξε την ζωή του μέσα από ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, ακούγοντας γνωστές του επιτυχίες.

Με την συνδρομή της χορωδίας των Μαλίων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη , με την σύμπραξη σολίστ και ορχήστρα εγχόρδων το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό που νιώσαμε μέχρι και συγκίνηση χαράς. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο συνθέτης «όταν η μουσική είναι καλή με κάνει και δακρύζω».
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ορχήστρα εγχόρδων συμμετείχε και η συντοπίτισσα μας Χρυσή Τζάβλα με το βιολί της κόρη του πατέρα Γεώργιου Τζάβλα, που για εμάς τους παρευρισκόμενους από την πόλη του Αγίου Νικολάου αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

 
 

 


ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ