in ,

Παγκόσμιο τουριστικό κραχ; οι Κινέζοι αναστέλλουν τα ταξίδια τους

Η Κίνα αναστέλλει τις οργανωμένες εκδρομές στο εσωτερικό αλλά και τρίτες χώρες από τις 27 Ιανουαρίου, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, από τη Δευτέρα αναστέλλονται οι οργανωμένες εκδρομές και τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε θα δέχονται πληρωμές για οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, όπως μετέδωσε το κανάλι CCTV. Ο Κινέζος πρόεδρος προειδοποίησε νωρίτερα πως η κατάσταση είναι σοβαρότατη αλλά το έθνος θα νικήσει την επιδημία.
Εν τω μεταξύ, οι αρχές των ΗΠΑ διέταξαν διπλωματικούς υπάλληλους να προχωρήσουν σε εκκένωση, όπως μεταδίδουν οι New York Times. Στο Χονγκ Κονγκ κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και όλα τα σχολεία έκλεισαν ενώ εκφράζονται φόβοι πως άνθρωποι χωρίς συμπτώματα ενδέχεται να διασπείρουν τον ιό.
Ο νέος ιός έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους ενώ έχουν καταγράφει 1.377 κρούσματα παγκοσμίως, μέχρι στιγμής. Στην Κίνα έχουν τεθεί σε καραντίνα 56 εκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις, μνημεία και χώροι συναθροίσεων κλείνουν μέχρι νεωτέρας – ανάμεσά τους τμήμα του Σινικού Τείχους και η Disneyland στη Σαγκάη.
Οι Global Times μεταδίδουν πως 22 επαρχίες με συνολικό πληθυσμό 1,1 δισεκατομμυρίων έχουν κηρύξει κατάσταση υγειονομικού συναγερμού επιπέδου 1. Παράλληλα περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν υπό το καθεστώς αποκλεισμού. Εκτός από την Κίνα, κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί ακόμα σε Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Νεπάλ, Γαλλία και ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από New York Times