in ,

Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας

Λίγα λεπτά μετά τις 18:00, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – έστω τυπικά – και στις 20:00 θα τον ορκίσει Πρωθυπουργό.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών και την πρόθεση επανάληψης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι διαθέτουν αθροιστικά 155 έδρες, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμάται ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την νέα Βουλή.
Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα διημήφθησαν τα εξής:

  • Τσίπρας: Δόθηκε η δυνατότητα ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οπως ξέρετε, υπήρξε η επικοινωνία μου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί από κοινού κυβέρνηση. Υπάρχει η δεδηλωμένη για να προχωρήσουμε σε σχηματισμό κυβέρνησης.
  • Παυλόπουλος: Περνάμε πολλά, μπορεί να περνάμε κρίση κοινωνική, οικονομική, αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας βελτιώνεται και αυτό είναι παρήγορο. Με βάση τη δύναμη των κομμάτων δεν υπάρχει λόγος για διερευνητική εντολή και θα σας ορκίσω απόψε στις 20:00.
  • Τσίπρας: Θέλω να σας ευχαριστήσω και εσάς και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό που είχατε την ευθύνη του συντονισμού. Οπως ξέρετε, υπάρχει έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τετάρτη και αναχωρώ για Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα
  • Παυλόπουλος: Είμαι βέβαιος ότι θα μεταφέρετε τις θέσεις της Ελλάδος.
Πηγή: iefimerida.gr