in

Πήγε να κάνει μάγια στον αντίπαλο και τον… κυνήγησαν! Λίγο αργότερα σκόραρε![VIDEO]

Στην Αφρική, πέρα από τις ποδοσαφαιρικές σου ικανότητες καμιά φορά χρειάζονται γνώσεις και σε άλλα πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, να ξέρεις μερικά κόλπα μαύρης μαγείας.

Σε αυτή τη μέθοδο κατέφυγε ο Μουσά Καμαρά της Ράγιον Σπορτς στο ματς με την Μουκούρα Βίκτορι για το πρωτάθλημα τη Ρουάντας! Ο εν λόγω παίκτης είχε ένα δοκάρι με το σκορ να είναι στο 1-0 και για να μπορέσει να σκοράρει είπε να κάνει μάγια!

Έτσι, μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή για αν αφήσει ένα αντικείμενο στο δοκάρι. Ο τερματοφύλακας κι οι αντίπαλοι τον… πήραν γραμμή και τον κυνήγησαν, με τον ίδιο να αφήνει το επίμαχο αντικείμενο στον πάγκο. Πάντως, τα μάγια έπιασαν και εκείνος σκόραρε αργότερα.

Η ενέργεια αυτή, πάντως, οδήγησε την Ομοσπονδία στην απόφαση να θεσπίσει κανονισμό που θα τιμωρεί τέτοιου είδους ενέργειες, για την αποφυγή πράξεων βίας μιας κι η  μαύρη μαγεία δεν θεωρείται ως πρακτική που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός ματς. Τουλάχιστον, όχι επίσημα.

Ο… δράστης θα καλείται να πληρώσει 100.000 φράγκα (117 ευρώ) και μία αγωνιστική, ενώ αν υποπέσει στο ίδιο ατόπημα ξανά το ποσό διπλασιάζεται στα 200.000 φράγκα (234 ευρώ) και τέσσερις αγωνιστικές. Στην περίπτωση που έχει εμπλοκή κι ο σύλλογος, τότε η εκάστοτε ομάδα πέρα από τα 3.400 ευρώ θα δει να της αφαιρούνται και τρεις βαθμοί. Και δεν θα επιστραφούν ούτε με… ξόρκια!

Brujeria en la liga de Ruanda

gazzetta.gr