in

Ο Mr “Easy JET” Στ. Χατζηιωάννου “βλέπει” αύξηση ναύλων στις αερομεταφορές

Αύξηση των ναύλων στις αερομεταφορές ως απόρροια της καθήλωσης των Boeing 737 Max, “βλέπει” ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος εκτιμά ότι θα υπάρξει συμβιβασμός σε ότι αφορά το Brexit. Αυτό ανέφερε μεταξύ των άλλων χθες ο επικεφαλής του ομίλου easyGroup στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τον 12ο κύκλο του βραβείου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της χρονιάς 2019.
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου αναφερόμενος στις αερομεταφορές είπε πως λόγω της καθήλωσης των Boeing 737 Max θα μειωθούν οι διαθέσιμες θέσεις και αυτό θα προκαλέσει αύξηση τιμών επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό εταιρείες που χρησιμοποιούσαν αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου. Σχεδόν 50 από τα αεροσκάφη που καθηλώθηκαν χρησιμοποιούνταν από αερομεταφορές στην περιοχή της Ευρώπης. Η πλειοψηφία αφορά την αμερικανική αγορά.
Σχετικά με το Brexit, προέβλεψε μεγάλο συμβιβασμό. Εκτίμησε ότι δεν περιμένει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην ελληνική αγορά, ωστόσο είπε πως ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τη διαχείριση πιθανών επιπτώσεων σε τομείς όπως η εκπαίδευση και ο τουρισμός. Ο ίδιος, όπως είπε ίδρυσε θυγατρική στη Βιέννη.
Αναφορικά με τη δραστηριοποίησή του επεκτείνει την παρουσία του στον τουριστικό τομέα. Σήμερα αναπτύσσει δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσω πλατφορμών όπως η easyCruise, η easyGreek, η easyAir και πλέον επεκτείνεται με την easyFerry στον ίδιο τομέα, μέσω της συνεργασίας του με τη Ferryhopper. Η τελευταία βραβεύθηκε πέρυσι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το “Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς”.
Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019” που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.
Εφέτος, το ποσό που θα δοθεί στους νικητές αυξήθηκε στα 120.000 ευρώ από 100.000 ευρώ που ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα 30.000 ευρώ θα δοθεί στον πρώτο νικητή ενώ από 10.000 ευρώ θα πάρουν οι εννιά επόμενοι νικητές. Συνολικά θα βραβευτούν δέκα επιχειρήσεις από οκτώ τις προηγούμενες χρονιές.
Τα βραβεία απευθύνονται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθείς το 1979 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.
ΠΗΓΗ: capital.gr