Menu
in , ,

Ο Τσίπρας "εξετάζει" την αντικατάσταση του Δ. Καμμένου

Πριν να στεγνώσει καν ο “όρκος” της νέας κυβέρνησης άρχισαν τα όργανα και οι αντιδράσεις για τη σύνθεσή της.
Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου των ΑΝΕΛ, προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φέρει ως δύσπεπτη τη συγκεκριμένη επιλογή.
Και τούτο διότι ο Δημήτρης Καμμένος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προβεί -μέσω των κοινωνικών δικτύων- σε απερίγραπτα ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια, προκαλώντας συχνά-πυκνά με τη στάση και τις θέσεις τους έντονες αντιδράσεις.
Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις θεριεύουν καθώς μετά τα πρώτα “πυρά” που εκτόξευσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανακοίνωση εξέδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ζητώντας την αποπομπή του από το κυβερνητικό  σχήμα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.
“Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις”, ήταν η χαρακτηριστική ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη η στο facebook.
Η Βασιλική Κατριβάνου ( μέλος των “53”) από πλευράς της, εξέφρασε τη λύπη και τη ντροπή της για την υπουργοποίησή του και χαρακτήρισε αναγκαία και επείγουσα την αποπομπή του.
Συγκεκριμένα, σε γραπτή της ανακοίνωση, η κ. Κατριβάνου, σχολίασε:
“Δημήτρης Καμμένος, όχι σε κυβέρνηση της Αριστεράς
Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα” αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή της δήλωση.
Έντονη ήταν η αντίδραση και του Ποταμιού, το όποιο μίλησε για ευθεία προσβολή της κοινωνίας,  τονίζοντας: “Η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα. Αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Δεν είναι το “πρώτη φορά”, αλλά το “αριστερά” που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο”.
Και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, σχολιάζοντας:
“O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό”.
Merkel: Σχόλιο ουδέν
Στο μεταξύ, ερωτηθείσα για την υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου, η εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου απέφυγε να τοποθετηθεί δηλώνοντας άγνοια για τα σχόλια και τις θέσεις του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ,  η κ. Βιρτς είπε ότι η ίδια δεν γνωρίζει σχετικά με σχόλια του νέου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επανέλαβε ότι το πώς ο κ. Τσίπρας σχηματίζει την κυβέρνησή του είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, το οποίο ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν σχολιάζει.
Δ. Καμμένος: Καταγγέλλω ρατσισμό, ομοφοβισμό και αντισημιτισμό
Μετά τις ευρείες αντιδράσεις που προκλήθηκαν – ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα- από την υπουργοποίησή του, ο Δ. Καμμένος με γραπτή του δήλωση, ανασκευάζει όσα σχετικά σχόλια έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, υποννοώντας ότι έχουν παραβιαστεί οπότε δεν του ανήκει η πατρότητα τινών σχολίων και ζητεί συγγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν δηλώνοντας ότι καταδικάζει τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.
Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
“Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχτεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης. Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού.
Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και οτι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.
Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις”.
capital.gr

Leave a Reply

Exit mobile version