Menu
in , , ,

Νίκος Χρυσόγελος για αποτέλεσμα εκλογών και άλλα Ευρωπαϊκά, video

Ο πρώην επικεφαλής και πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος επισκέφτηκε τη Νεάπολη για μια ομιλία, που τελικά λόγω των γνωστών γεγονότων δεν ολοκλήρωσε.
Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε: «Εκτιμώ ότι κλείνει ένας πολιτικός  κύκλος από μετά την μεταπολίτευση έως σήμερα. Έως σήμερα έχουν δοκιμαστεί όλα τα πολιτικά κόμματα και η επόμενη μέρα απαιτεί ένα σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση.
Σχέδιο που πρέπει να βασίζεται σε οικολογική και κοινωνική καινοτομία, σε ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο. Συζήτηση που στην χώρα μας δεν έχει ανοίξει ακόμα, καθώς υπήρχε από την μια μεριά ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, το οποίο υποστήριζε ότι η λύση στα προβλήματα ήταν ο δρόμος που ακολουθούσε η χώρα τα προηγούμενα 5 χρόνια, μετά ήρθε το πολιτικό κομμάτι που στήριξε τα πάντα στην διαπραγμάτευση και ότι ήταν θέμα αγωνιστικότητας της ελληνικής μεριάς, ενώ πλέον σήμερα το ζητούμενο είναι μια εντελώς καινούρια πρόταση που να αφορά και το γενικότερο πολιτικό σύστημα, την συμμετοχή των πολιτών  στον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Ένα νέο μοντέλο οικονομίας που θα ενδιαφέρεται για τους πολλούς,  αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, ένα νέο μοντέλο καθημερινής ζωής πιο υπεύθυνο που δε θα μας ορίζει μόνο σαν καταναλωτές, αλλά σαν ομάδες πολιτών που θα παράγουν  και θα συμμετέχουμε με μια κριτική θέση και άποψη.
Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται να δώσουμε στην ευημερία μας τα στηρίγματα, όπως η ποιότητα της ζωής, η ποιότητα της δημοκρατίας με ένα πολιτικό σύστημα, που επιτέλους θα επιλύει προβλήματα και δε θα αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια, με κομματικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις. Αντίθετα θα συνεισφέρει μέσα από τον διάλογο, τις συνεργασίες ακόμα και τις αντιπαραθέσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες ιδέες που έχει ανάγκη η χώρα».
 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Leave a Reply

Exit mobile version