in ,

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λασιθίου τίμησε την προστάτιδά του Αγία Σοφία

 
 
Πολλοί προσκυνητές παρακολούθησαν τον Εσπερινό της εορτής της Προστάτιδας του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O Εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος -στον Άγιο Νικόλαο- του οποίου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου Αρχ. Τίτου Ταμπακάκη.
Μετά την αρτοκλασία ο πατήρ Τίτος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ. Νεκταρίου σε όλο το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στο Σύλλογο Τριτέκνων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Χαβάκης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ζήτησε από τον Πρωτοσύγκελο να μεταφέρει «την αγάπη και το σεβασμό» στο Μητροπολίτη και να τον διαβεβαιώσει πως «όλοι τον σκέφτονται και προσεύχονται μαζί του». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Εμμ. Σαρρή για τη ζεστή υποδοχή και τα καλά του λόγια για το Σύλλογο.
Επίσης, είπε για τη συνεργασία του Συλλόγου με το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της συλλογής γραφικής ύλης για τα παιδιά και έκλεισε λέγοντας πως ο Σύλλογος όπου κι αν βρεθεί μέσω εκπροσώπων είτε τοπικά, είτε σε πανελλήνιο επίπεδο για οποιαδήποτε διεκδίκηση ποτέ δε θέτει θέμα -για άλλες κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνους ή οικογένειες με δύο παιδιά κά.- τέτοιο που να ζητά περικοπές ή απαλοιφή παροχών από άλλους για να πάρουν οι τρίτεκνοι. Τελειώνοντας είπε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθειά του, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
Από το Δ.Σ.