in ,

Η αποχή δεν κυβερνά ούτε έχει ευθύνες.

 
 
Έστω και στα τελευταία 24ωρα πριν την κάλπη της Κυριακής όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων κάπου συμφώνησαν, όλοι ζητούν από τους πολίτες να μην απέχουν από τη διαδικασία και να πάνε να ψηφίσουν.
Η αποχή δεν είναι λύση και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει κάτι, ούτε θετικό, ούτε και αρνητικό και σίγουρα μια δημοκρατία δε μπορεί να λειτουργήσει, όταν οι πολίτες απέχουν από την κορυφαία διαδικασία των εκλογών. Μπορεί να υπάρχει πικρία και απογοήτευση, μπορεί οι πολίτες να μην έχουν εισπράξει κάτι που θα τους πείσει ποιο κόμμα να στηρίξουν, όμως η αποχή δε θα βοηθήσει πουθενά, υποστηρίζουν όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί.
Οι δε υποψήφιοι βουλευτές σε όλες τους τις τοποθετήσεις και δημόσιες εμφανίσεις τονίζουν την ανάγκη η αποχή να μην αυξηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα κόμματα έχουν εκδώσει είτε αφίσες, είτε και ραδιοτηλεοπτικά σποτ που υποστηρίζουν τη συμμετοχή και όχι την αποχή από την κάλπη της Κυριακής.
Αλήθεια πώς κάποιος που δεν έχει ψηφίσει θα μπορεί μετά να κάνει σωστή κριτική στην όποια κυβέρνηση προκύψει και να εκφράζει άποψη, όταν ο ίδιος δεν ήταν παρών;
ΘΑΝΟΣ Κ.