in ,

Ο πόλεμος των καναλαρχών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση για να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και την διαπλοκή αλλά το μεγαλύτερο από όλα ήταν ότι συγκρούστηκε μετωπικά με τους καναλάρχες. Και το πλήρωσε ακριβά. Έχασε την κυβέρνηση. Γιατί οι καναλάρχες δεν του το συγχώρησαν ποτέ.

Για 30 χρόνια οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, οι οποίοι ήταν και οι μεγαλύτεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας, ιδιοκτήτες τεράστιων ομίλων και τεχνικών εταιρειών που έπαιρναν όλα τα μεγάλα έργα του τόπου με δισεκατομμύρια κέρδη, χρησιμοποιούσαν τις δημόσιες συχνότητες χωρίς το ελληνικό δημόσιο να ωφελείται ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ.

Ποτέ δεν έβγαλαν νόμιμες άδειες, ποτέ δεν πλήρωσαν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούσαν, ποτέ δεν κατέβαλαν φόρους διαφήμισης και άλλες υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Και παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις τους ήταν προβληματικές. Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω αλλά υποθέτω δεν είχαν σωστή διαχείριση (π.χ. έδιναν υπέρογκους μισθούς σε Δημοσιογράφους–Στάρ για την προπαγάνδα τους ενώ το τεχνικό και το υπόλοιπο προσωπικό αμείβονταν με τους κατώτερους μισθούς, κ.α.)

Τα κανάλια τους όμως δεν τα έκλειναν γιατί ήξεραν την δύναμη που είχαν στα χέρια τους για να εκβιάζουν κυβερνήσεις και να παίρνουν τα έργα που τους ενδιέφεραν. Και για να συνεχίσουν έπαιρναν δάνεια. Και έτσι συνέχιζαν όλοι μαζί , πολιτικοί – τραπεζίτες – καναλάρχες, μέχρι που εξ’ αιτίας και αυτών των πρακτικών χρεοκόπησε η χώρα.

Και έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ανοίγει πόλεμο με τους καναλάρχες. Και τους υποχρεώνει σε διαγωνισμούς, σε καταβολή εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, σε ποιοτικό πρόγραμμα, σε μίνιμουμ αριθμό υπαλλήλων, σε υποχρεώσεις που ποτέ δεν διανοήθηκαν ότι θα μπορούσαν να τους επιβληθούν.

Και περιμένατε ότι δεν θα εκδικηθούν; Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την διαμάχη που άνοιξε με τους ιδιοκτήτες όλων των συστημικών καναλιών και των ιδιοκτητών των εφημερίδων πλέον της χώρας. Επί 4,5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση δέχθηκε ανηλεείς επιθέσεις από όλους και για τα πάντα. Ξαφνικά η πολιτική σκηνή πριν από το 2015 διαγράφηκε. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία διαγράφηκαν, αποσιωπήθηκαν, ξεχάστηκαν, δεν υπάρχουν. Η διακυβέρνηση της χώρας ξεκινάει από την ημέρα της νίκης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός φταίει για όλα. Όλα τα κακά που περνάει η χώρα από ίδρυσης του ελληνικού κράτους είναι δικό τους έργο. Αυτό που συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει ακόμα και σήμερα είναι πραγματικά απίθανο, εξωφρενικό, εξωπραγματικό.

Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο με τόσα ψέματα, τόσες συκοφαντίες, τόση λάσπη.

Οι έλληνες πολίτες ποτέ δεν πληροφορήθηκαν το πραγματικό έργο αυτής της κυβέρνησης, τα επιτεύγματα της , της επιτυχίες της. Για όλα υπήρχε κάθε μέρα και μια συκοφαντία, μια κατηγορία κατά «του ψεύτη Τσίπρα και της ανίκανης κυβέρνησης».

Για όλα αυτά θα ήθελα να σας μιλήσω σιγά σιγά και να ξεδιπλώσουμε το έργο και της ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να μάθετε όσα δεν σας λένε τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής που βέβαια δεν ήθελαν τον Τσίπρα για πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση γιατί δεν μπορούσαν να τους ελέγχουν για να τους κάνουν τα χατίρια τους.

Ξεκινάει λοιπόν μια συχνή επικοινωνία, αν μας το επιτρέπει και η εφημερίδα που μας φιλοξενεί, με το ραντεβού μας να ανανεώνεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Με εκτίμηση, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ