in , , , , ,

Ο κορμός του 15αύγουστου στη Νεάπολη

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός των εκδηλώσεων πολιτισμού, ψυχαγωγίας, διασκέδασης και αθλητισμού για το 2ήμερο του 15αύγουστου στη Νεάπολη που από πέρυσι και μετά από την πρόταση της Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Πολυχρονάκη ονομάζεται ΔΡΗΡΕΙΑ. Το όνομα αυτό κυριαρχούσε πολλά χρόνια πριν στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού επί Δήμου Νεάπολης ενώ είναι το όνομα της αρχαίας περιοχής της Δρήρου σαν σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 2ημέρου  συμμετέχουν τοπικοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής της Νεάπολης.
 
Για τις 14 του Αυγούστου παραμονή της εορτής της Μεγάλης Παναγίας ημέρα Κυριακή μετά τον εσπερινό ξεκινά στην πλατεία η Κρητική παραδοσιακή μουσική και οι χοροί με το συγκρότημα του Δημήτρη Μπετήνη. Την ίδια βραδιά λίγο μετά τις 11 θα διεξαχθεί και ο δρόμος του τιμίου Σταυρού που είναι το τοπικό αθλητικό – παραδοσιακό αγώνισμα που παλιότερα συγκέντρωνε δεκάδες αθλητές να καταβαίνουν με τους φακούς τους την απότομη πλαγιά του βουνού του τιμίου σταυρού και να τερματίζουν στον χορό της διεξαγωγής του γλεντιού, στην κεντρική πλατεία.
 
Την επόμενη μέρα Δευτέρα 15 Αυγούστου  το απόγευμα θα γίνουν η κλασσική ποδηλατοδρομία γύρω από τη Νεάπολη με τερματισμό επίσης την κεντρική πλατεία, ο Δρήρειος δρόμος αντοχής από την περιοχή της Αρχαίας Δρήρου έως την κεντρική πλατεία και ο αγώνας βραδύτητας και δεξιοτεχνίας ποδηλάτων. Το ίδιο βράδυ την διασκέδαση θα αναλάβει το συγκρότημα του Ανδρέας Μανολαράκη με Κρητική μουσική και χορούς από τοπικά συγκροτήματα.
 
Για τις λεπτομέρειες και την προβολή και προώθηση των εκδηλώσεων του 2ημέρου θα κυκλοφορήσει σύντομα και έντυπο πρόγραμμα με όλες τις λεπτομέρειες ενώ και οι προκηρύξεις των αγώνων θα εκδοθούν άμεσα ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος για τις δηλώσεις συμμετοχής στα αγωνίσματα.
 
Στο πρόγραμμα δε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και οι χορηγοί που στηρίζουν οικονομικά το 2ήμερο στο οποίο συμμετέχει βέβαια και ο ΠΑΟΔΑΝ από την μεριά του Δήμου.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ