in

Ο Διαμαντίδης και το Νο13 για πάντα στον… ουρανό του ΟΑΚΑ με μια μεγαλειώδη εκδήλωση! (VIDEOS)

Ήταν αναμφίβολα οι κορυφαίες στιγμές ενός τρομερά φορτισμένου συναισθηματικά τριημέρου, με τον Διαμαντίδη και 20.000 κόσμου που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ να βλέπουν τη φανέλα με το Νο13 να παίρνει τη θέση της στην αιωνιότητα.

Η τελετή ήταν αντάξια του μεγαλείου του «3D», με τα φώτα να χαμηλώνουν και στιγμές από την μεγάλη καριέρα του Διαμαντίδη να προβάλλονται με εντυπωσιακό τρόπο στο παρκέ, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από το ΝΒΑ.

Ολοι ήταν εκεί για να τιμήσουν. Οι παίκτες και οι προπονητές Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ, όπως και Μακάμπι και Μπαρτσελόνα ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος…

Στο παρκέ, μέσω των εντυπωσιακών ολογραμμάτων παρέλασαν για άλλη μια φορά μεγάλα καλάθια, τα αγαπημένα του τρίποντα (κατά δήλωση και του ίδιου) με την Μάλαγα και την Μπαρτσελόνα, το«βάλ’το αγόρι μου» με την Εθνική απέναντι στη Γαλλία, η τάπα στον Ακερ που επιλέχθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods ως η κορυφαία της καριέρας του εμβληματικού ηγέτη των «πράσινων».

Όλα άρχισαν μετά… μουσικής, καθώς στα decks ανέλαβε ο διάσημος Dj Ferrer ώστε να ανεβάσει τον κόσμο, πριν σβήσουν τα φώτα ώστε η καριέρα του Διαμαντίδη να περάσει μπροστά από τα μάτια όλων…

«Είναι πιο εύκολο να παίζεις…»

Μετά τις μυθικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον «3D», ο κόσμος μετρούσε τα δευτερόλεπτα πριν ο Διαμαντίδης εμφανιστεί στο παρκέ για να ΑΠΟΘΕΩΘΕΙ! Ο κόσμος δεν σταμάτησε να φωνάζει το «Διαμαντίδης οεοεοεοε», ενώ δεν τον άφησε ούτε να μιλήσει, όταν πήρε το μικρόφωνο!

Όταν ο τιμώμενος μπόρεσε να μιλήσει παραδέχθηκε συγκινημένος από την αποθέωση ότι «τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις από το να κρατάς μικρόφωνο… Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις τρεις τελευταίες μέρες και όλα αυτά που ετοίμασε και προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Θέλω να πω ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα στην ομάδα, στους προπονητές, εκ των οποίων κάποιοι είναι εδώ και κάποιοι δεν είναι. Από αυτούς που είναι εδώ θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον τον κ. Πιλαφίδη που μου έδειξε τον δρόμο στο ξεκίνημα της καριέρας του. Επιπλέον ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά από τις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα… όλους. Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου», είπε ο Διαμαντίδης στον κόσμο.

«Εκανες τα παιδάκια Παναθηναϊκούς»

Τη σκυτάλη πήραν οι βραβεύσεις, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να παραδίδει στον Διαμαντίδη το χρυσό τριφύλλι και να τον ευχαριστεί για όσα πρόσφερε, λέγοντάς του πως «είσαι ο αγαπημένος μου παίκτης», ενώ ακολούθησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος συγκινημένος έβγαλε και του έδωσε τη… γραβάτα του, πριν του δώσει μια πλακέτα σε σχήμα διαμαντιού…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του αφού τον βράβευσε με μία φανέλα με το Νο13 είπε λόγια μέσα από την καρδιά του για τον άνθρωπο που έκανε πολλά παιδάκια Παναθηναϊκούς… «Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες, πανηγυρίσαμε πολλά πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά, αλλά πάνω και από την ομάδα υπάρχουν κάποια πρόσωπα και παίκτες που έχουν αξίες και ήθη που μεγαλώνουν Παναθηναϊκούς. Εγώ θα θυμάμαι πάντα πάνω και από τους τίτλους και τα πρωταθλήματα, πόσα παιδάκια έκανες Παναθηναϊκούς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο χρόνος σταμάτησε 13’’ πριν το φινάλε…

Οσα αναφέραμε παραπάνω έγιναν στο μισάωρο 21:00-21:30, αφού το αποκορύφωμα ακολούθησε μία ώρα αργότερα. Το φιλικό του Παναθηναϊκού Superfoods με την ΤΣΣΚΑ άρχισε και στο 14’ ο Διαμαντίδης έκανε την εμφάνισή του με… αθλητικά και τη φανέλα με το Νο13 για να καθίσει στον πάγκο!

Ο αρχηγός μπήκε στο 1:19’’ πριν λήξει το ημίχρονο, βλέποντας το νεύμα «μπες» από τον Πεδουλάκη και το γήπεδο… στο πόδι! Οταν πήρε την μπάλα, έδειξε γιατί είναι Διαμαντίδης αφού αντί να πάει και να σκοράρει, έδωσε ασίστ στο Νίκολς! Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα και 12 χρόνια πέρασαν από τα μάτια όλων, με το ρολόι να σταματά 13” πριν το φινάλε του ημιχρόνου! Το ματς σταμάτησε, τα φώτα έπεσαν και συνετελέσθη η κορυφαία στιγμή της βραδιάς που ήταν η αναρρίχηση της φανέλας με το Νο13, που πήρε τη θέση της για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ υπό τον ήχο του ύμνου του Παναθηναϊκού και τα αστέρια να ειναι ψηλά, εκεί όπου ανήκουν!




sdna.gr