in ,

Ο Γιώργος Παναγιωτακης εκθέτει στον τόπο καταγωγής του

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΟΣΤΟΣ έχει τη χαρά και την τιμή τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί μόνιμα υπό την αιγίδα του την έκθεση ζωγραφικής του αξιότιμου καλλιτέχνη και συγχωριανού μας κ. Γιώργου Παναγιωτάκη…
Ο Γιώργος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στο χωριό Λαγού του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, όπου και έλαβε τη στοιχειώδη εκπαίδευση.


Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικές Επιστήμες στο ΚΕΠΕ, Ξένες Γλώσσες (ΑΓΓΛΙΚΆ) στο Βρετανικό Συμβούλιο κ.α.
Μετά τη στρατιωτική του θητεία διορίστηκε στο Υπουργείο Εργασίας, όπου σταδιοδρόμησε επιτυχώς καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις.
Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας (κατά τη σύνταξη νομοσχεδίων και τη συζήτηση στη Βουλή) και ακολούθως: Διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας Ελευσίνας, Δ/ντης της Δ/νσης Εργασίας Πειραιά κ.α.
Μετά τη συνταξιοδότηση του αφιέρωσε την ακατάπαυστη ενέργεια του σε πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες καθώς και σε εθελοντική, ανιδιοτελή ενασχόληση με τον τόπο του, έχοντας πάντα πλάι του συμπαραστάτη και άξια συνοδοιπόρο στη ζωή τη σύζυγο του Άννα Παναγιωτάκη.
Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική έγινε τα τελευταία 8 χρόνια και αυτό από χόμπι όπως συνηθίζει συχνά να αναφέρει
Δεν ακολουθεί ζωγραφικές τάσεις ή ζωγραφικά ρεύματα αλλά ζωγραφίζει αυτό που του αρέσει: το Λασίθι που υπεραγαπά, τοπιογραφίες από την Κρήτη και από άλλες περιοχές, κάποιες προσωπογραφίες και τελευταία κάποια έργα πιο μοντέρνας τεχνοτροπίας.
Πίνακες του κ. Παναγιωτάκη βρίσκονται σήμερα είτε σε συλλογές ιδιωτών είτε σε δημόσιους χώρους των φορέων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου: Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου, Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου, Σύλλογος Λασιθιωτών “Ο Δικταίος”, Ιερά Μονή Βιδιανής, Ι.Μ. Κρυσταλλένιας, Π.Σ. Σύλλογος Ψυχρού κ.α..
Οι τελευταίοι του πίνακες, καθώς και αυτοί που είναι μεγάλων διαστάσεων ευρίσκονται εν είδει μόνιμης έκθεσης ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού του.
Το Πολιτιστικό Κέντρο αυτό ιδρύθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογό των χωριών Λαγού- Πινακιανού «Ο ΝΟΣΤΟΣ” και του οποίου ο κ. Παναγιωτάκης είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ επί μία 5ετια.
Έχει τιμηθεί από τους συγχωριανούς του για την διαρκή προσφορά του μέχρι σήμερα ως επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου « Ο ΝΟΣΤΟΣ»!
Η ρεαλιστικότατα της ζωγραφικής του είναι πια το σήμα κατατεθέν του!!
Πολλοί μπερδεύονται θεωρώντας ότι οι πίνακες του δεν είναι καμβάδες αλλά φωτογραφίες.
Διαβάζει, μελετά και εμβαθύνει τόσο στις τεχνοτροπίες της ζωγραφικής όσο και στην ιστορία της τέχνης και αυτό φαίνεται στην εναλλαγή των χρωμάτων και των σχημάτων και στην έμφαση στη λεπτομέρεια που αποτελεί πλέον την καλλιτεχνική του υπογραφή.

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΟΣΤΟΣ και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος του αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά και καλλιτεχνική αξία του κ. Παναγιωτακη σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής και να γνωρίσετε από κοντά τον αξιότιμο καλλιτέχνη που θα  βρίσκεται στο γενέθλιο τόπο του μέχρι τα μέσα Αυγούστου κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα :
6973664983 (κ. Όλγα Τσούρτη, πρόεδρος Π.Σ. ΝΟΣΤΟΣ)
6974434459 ( καλλιτέχνης κ Γιώργος Παναγιωτάκης)

με εκτίμηση
ΟΛΓΑ ΤΣΟΥΡΤΗ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ. ΛΑΓΟΥ- ΠΙΝΑΚΙΑΝΟΥ “Ο ΝΟΣΤΟΣ”