in , , , , ,

Ομιλίες, μουσική, φιλοξενία, στην Παναγία Κεραγωνιώτισσα video – fotos

Και ξαφνικά μέσα σε μια βραδιά λίγο μετά την δύση του ηλίου, συναντηθήκαμε όλοι σε μια ακόμα Παναγία, μια από τις πολύ παλιές που υπάρχουν στο Μεραμπέλλο, στην Παναγία Κεραγωνιώτισσα στην Λατσίδα. Εκατοντάδες οι φίλοι που αποδέχτηκαν την πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού ο οποίος πραγματοποίησε σε ένα τόπο απίστευτα όμορφο μια εκδήλωση που τα είχε όλα χωρίς να έχει τίποτα περίσσιο.
22 8 16 λατσιδα 3
Ο Σπύρος Συλιγάρδος, πρόεδρος του συλλόγου στο καλωσόρισμα του στον μοναδικά όμορφο φυσικό χώρο που βρίσκεται ο ναός, κάτω από τους καταπράσινους κλώνους των δέντρων και στην θρησκευτική αξία που εμπνέει ο ναός, τόνισε την αξία παρόμοιων εκδηλώσεων. «Σαν σύλλογος θέλουμε μόνο ζωή να δίνουμε στα όμορφα χωριά μας, διοργανώνοντας  εκδηλώσεις με νόημα και περιεχόμενο. Έχουμε την ευθύνη να παραδώσουμε την σκυτάλη των εθίμων και του πλούτου της περιοχής μας στις επόμενες γενιές, να δείξουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.   Απόψε εδώ στην Παναγία την Κεραγωνιώτισσα όλοι μαζί με την βοήθεια και του Δήμου Αγίου Νικολάου ανταμώσαμε με αγάπη για μια εκδήλωση λόγου και τέχνης ομιλιών μουσικής και κερασμάτων.» είπε μεταξύ άλλων ευχαριστώντας όλους για την παρουσίας τους και την συμμετοχή τους ενώ διευκρίνισε ότι πολλά οφείλει ο σύλλογος στις νοικοκυρές του χωριού για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν.
1
Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμο εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κατρίνης είπε ότι είναι πραγματική ευλογία η συγκεκριμένη εκδήλωση και συνάντηση στον χώρο αυτό «Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πως πάντα η ένθεη ψυχή του ανθρώπου έχει την μεγάλη ευλογία να κάνει τον λόγο τέχνη και μέσα από την τέχνη να δημιουργεί λόγο που να ελευθερώνει και να λυτρώνει την ανθρώπινη ύπαρξη από τα όποια αδιέξοδα της.» είπε μεταξύ άλλων  μεταφέροντας τις ευχές και του Σεβασμιότατου.
nikodhmos
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, παρόν στην εκδήλωση είπε μεταξύ άλλων ότι «…Κεραγωνιώτισσα εδώ, Μεγάλη παναγία δίπλα, Παναγία στην Κριτσά, μια η Παναγία και ο κάθε τόπος για τις δικές του ανάγκες την ονομάζει και αλλιώς. Ετούτος εδώ ο όμορφος χώρος απαιτεί να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο καθώς είναι μια από τις τόσες όμορφες γωνιές που έχει ο Δήμος μας.» είπε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του είπε ότι δεν χρειάζεται να πείτε ευχαριστώ στον Δήμο γιατί στηρίζει τις δράσεις σας, είναι υποχρέωση μας να το κάνουμε κάθε φορά όσο καλύτερα μπορούμε καθώς εσείς όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είστε αυτοί που προσφέρουν τις ιδέες και τις εκδηλώσεις τους στον κόσμο ενώ κάνουν ότι μπορούν για να αναδείξουν τον ίδιο μας τον τόπο και τους ανθρώπους του.
zerbos
Μουσικά την εκδήλωση έντυσε ο Δημήτρης Θραψανιώτης με τους συνεργάτες του σε επιλεγμένα έντεχνα Κρητικά  και όχι μόνο τραγούδια που ντύθηκαν ευχάριστα και με την φωνή της Χαράς Τυμπακιανάκη.
moysikh
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη παρέα που δημιουργήθηκε γύρων από το ναό με κεράσματα του συλλόγου και μια ρακή για το καλώς ορίσατε.
22 8 16 λατσιδα 2


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ