in

Οι θέσεις της “Νέας Πορείας” για τον Τουρισμό-Ανάπτυξη-Οικονομία

Ο συνδυασμός “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” με αφορμή την μη παρουσία εκπροσώπου του στη συζήτηση με θέμα τον τουρισμό στο WEB TV του fonien.gr έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

 

Η “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”, επειδή η επιλεκτική παρουσία κάποιων από τους υποψηφίους ή εκπροσώπων του συνδυασμού σε συνεντεύξεις ενδέχεται να εκληφθεί ως εκ προοιμίου διανομή αρμοδιοτήτων κάτι που στο συνδυασμό μας δεν ισχύει. 

Και επειδή σεβόμαστε τον αγώνα όλων των υποψηφίων μας, δεν θα συμμετέχουμε στις συνεντεύξεις υποψηφίων καθώς έτσι συναινούμε στην έμμεση προβολή κάποιων εξ αυτών εις βάρος των υπολοίπων. 

Σας στέλνουμε εγγράφως τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για τα θέματα που θέλετε να παρουσιάστε.

Με την ελπίδα ότι κατανοείτε τη θέση μας στο θέμα αυτό, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

    • Δημιουργούμε ολοκληρωμένο «Δίκτυο Θεματικού Τουρισμού» αξιοποιώντας τις δυνατότητες, τις κλιματικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Κοινότητας  για την ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού όπως Αγροτουρισμός, σχολικός, θρησκευτικός, ιατρικός, συνεδριακός, κατασκηνωτικός, προπονητικός-αθλητικός, ορειβατικός, ποδηλατικός  κ.α.
    • Προβάλουμε με όλα τα σύγχρονα μέσα τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία μας για την προσέλκυση επισκεπτώνμε στόχο την επίτευξη της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, σε όλες τις Κοινότητες.

 

  • Διατηρούμε όλες τις προβεβλημένες διοργανώσεις (Αθλητικές, πολιτιστικές κ.λπ.) και τις πλαισιώνουμε με παράλληλες εκδηλώσεις,σε άλλες Κοινότητες, με στόχο να αξιοποιηθεί η δημοσιότητα των διοργανώσεων αυτών για την ανάδειξη του Δήμου συνολικά.

 

  • Στηρίζουμε τους υφιστάμενους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, δίνουμε κίνητρα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα με στόχο οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της σύγχρονης αγοράς.
  • Δημιουργούμε δομές για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των ενδιαφερομένων δημοτών, σε θέματα επιχειρηματικότητας, συμμετοχής σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα κ.λπ., με την ίδρυση «Πρότυπου Γραφείου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών» και με στόχο την ανάπτυξη, την αναδιάρθρωση και την εξέλιξη των επιχειρήσεων, όλου του Δήμου.
  • Συντηρούμε και βελτιώνουμε τις υπάρχουσες υποδομές (δρόμους, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, δίκτυα ύδρευσης κ.λπ.) δημιουργούμε υποστηρικτικές δομές και κατασκευάζουμε  υποδομές για την πρόσβαση των ΑμεΑ.
  • Σεβόμαστε και διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον.  Δημιουργούμε χώρους πρασίνου σε κάθε γειτονιά. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες.  
  • Προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα και δημιουργούμε δομές (δημοτικό καταφύγιο, σημεία παροχής τροφής και νερού, pet friendly παραλίες κ.λπ.) και υπηρεσίες(κτηνιατρική υπηρεσία και επιτροπή παρακολούθησης διαχείρισης αδέσποτων) για τη σωστή και με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς διαχείρισή τους, σε συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους ή/και με εθελοντές φιλόζωους.