in

Οι Δάσκαλοι του Μεραμβέλλου – Οροπεδίου συμμετέχουν στην απεργία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Απεργιακή Κινητοποίηση ενάντια στο Αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας»

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. και επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας από το Σύλλογο) την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περιφρονώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον θεσμικό διάλογο, κλείνοντας τα αυτιά της στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

 

Τα μαζικά και δυναμικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, όλο το προηγούμενο διάστημα, εξέφρασαν το αίτημα για άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.  

 

Συμμετέχουμε, μαζί με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», Σητείας «ο Μύσων», Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «Φαιστός»,

στην Απεργιακή κινητοποίηση

την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, στις 12:00, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. 
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση