in , , , ,

Οι γονείς του 5ου Δημοτικού ζητούν το αυτονόητο

Μπορεί να σχολεία ακόμα να μην έχουν ανοίξει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν ανησυχούν για τα δεδομένα στη νέα σχολική χρονιά. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου είχε ζητήσει μήνες τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν δημιουργηθούν τμήματα ένταξης στο νομό Λασιθίου, κάποιο από αυτά να λειτουργήσει στο 5ο δημοτικό. Ένα καινούργιο σχολειό, να θυμίσουμε που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε κοντέινερ, χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων, ή άλλες εγκαταστάσεις ενώ πρόσφατα μπήκε ένα μικρό σκέπαστρο για να προστατεύει τα παιδιά από την βροχή και τον ήλιο.
 
Μετά τις νέες εξελίξεις ο σύλλογος των γονέων δεν έμεινε με σταυρωμένα  χέρια και διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε κατεύθυνση, για την τραγελαφική απόφαση να ιδρυθούν δυο  (2) από τα τρία (3)Τμήματα Ένταξης στην πόλη της  Σητείας και ένα (1) στον Κουτσουρά Ιεράπετράς, την στιγμή που στον Αγ. Νικόλαο ήταν εντονότατη η ανάγκη ίδρυσης τουλάχιστον ενός (1) τμήματος με δεδομένο ότι είχαν  διασφαλισθεί όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσει το εν λόγω  τμήμα  από το Σεπτέμβριο (αίθουσα κ.λ.π), λένε στην ανακοίνωση τους και καταλήγουν, σαν γονείς κατανοούμε την ανάγκη ίδρυσης ανάλογων τμημάτων και στις άλλες πόλεις του νομού, ωστόσο θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν προβλήματα τα οποία και δύσκολο είναι να επιλυθούν εκ των υστέρων και οδηγούν  σε ανούσιες τοπικιστικές αντιπαραθέσεις.
 
Οι γονείς στο έγγραφο που κοινοποιείται παντού, τόσο στις υπηρεσίες, στην ένωση γονέων και στον τοπικό τύπο ζητούν  όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Αλετρά, την αλλαγή της απόφαση ώστε  να δημιουργηθεί   Τμήμα Ένταξης στον Αγ. Νικόλαο και πιο συγκεκριμένα στο 5Ο Δημοτικό Σχολείο Αγ .Νικολάου καθώς επίσης να αναφερθούν τα κριτήρια με τα οποία πάρθηκε αυτή η απόφαση. Οι γονείς δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι καθώς θεωρούν ότι θα πρέπει να καλύπτονται επί ίσης  όρης όλες οι ανάγκες σε όλες τις περιοχές της χώρας εκτιμώντας ότι η πολιτεία οφείλει να κάνει το καλύτερο για  να στηρίξει τα παιδιά αυτά που θέλουν μια διαφορετική βοήθεια.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ