in

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ

Η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της 9ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16-17 Ιουνίου 2018.
Το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – «έναν καιρό και μια φορά…» ανοίγει την πόρτα στη λογοτεχνία, την τέχνη, τη λαογραφία, τις παραδοσιακές τέχνες, κατασκευάζει χειροτεχνίες, ακούει ιστορίες, μοιράζεται σπιτικές γεύσεις, βλέπει θέατρο, μιλά ξένες γλώσσες, ταξιδεύει στους πολιτισμούς μέσα από τη μουσική και το χορό.
Συστήνει στα παιδιά όλα αυτά που ενώνουν το παρελθόν με το μέλλον αφήνοντας ένα κοινό δακτυλικό αποτύπωμα στην πολιτιστική μας ταυτότητα. Γιορτάζει μαζί με όλη την Ευρώπη το Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018!
Στο πλαίσιο αυτό θα επιλέξουμε δράσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, που θα προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά (υλική, άυλη, φυσική, ψηφιακή) του τόπου μας και άλλων περιοχών της Ευρώπης και έχουν οικουμενική αξία για εμάς ως άτομα, κοινότητα και κοινωνία.
Φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετέχουν καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που θα βρουν αναρτημένη στη σελίδα του Παιδικού Φεστιβάλ στο fb (@paidikofestivalagn) έως 15 Απριλίου 2018.
Ως χώρος φιλοξενίας και της 9ης διοργάνωσης προτείνεται η πλαζ του ΕΟΤ, χώρος που έχει (συν)δεθεί αναπόσπαστα με το παιδικό φεστιβάλ, αλλά και διάφορα σημεία της πόλης.
Με τη στήριξη των συνδιοργανωτών, των τοπικών φορέων, συλλόγων, χορηγών και εθελοντών θα βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν το παρελθόν για να χτίσουν πάνω σ’ αυτό τη συλλογική μνήμη του μέλλοντός τους.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!