in , , , , ,

Να βρούμε το κοινό μας βήμα σαν ενιαίο Μεραμπέλλο . video

Στην εκδήλωση που πρόσφατα έγινε στην ιστορική έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου τη Νεάπολη στο εκκλησιαστικό πνευματικό κέντρο της Μεγάλης Παναγίας και αφορούσε τον ιερό μητροπολιτικό ναό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός τόνισε προς όλους την ανάγκη της σύνθεσης των δυνάμεων με στόχο τον κοινό βηματισμό και κοινό μέλλον του Μεραμπέλλου.
 
Πλέον είμαστε όλοι μαζί, πάνω και κάτω Μεραμπέλλου να μην το διαχωρίζουμε. Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για το επάνω και για το κάτω Μεραμπέλλο για τον τόπο μας και είναι ανάγκη να το κάνουμε μαζί. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε για τη κοινή μας παρουσία και πορεία, όπως ξεκίνησε και τούτη εδώ η εκδήλωση σε συνεργασία με την Ι.Μ.Π.Χ και τον σεβασμιότατο κ. Γεράσιμο. Πρέπει όλοι να σκύψουμε λίγο και στο χθες και να πιαστούμε από αυτό, η εκκλησιά και η θρησκεία μας  έχουν την δική τους λογική και να μάθουμε να σεβόμαστε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, και όχι να έχουμε παντού τα έρμα τα κινητά στο χέρι και να μιλάμε κιόλας ακόμα και μέσα στους ναούς την ώρα της  λειτουργίας.» είπε και τόνισε πως η εκδήλωση αυτή είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας του Δήμου Αγίου Νικολάου με την τοπική εκκλησία που τόσα πολλά έχει προσφέρει στον τόπο στους ανθρώπους ακόμα και στην λειτουργία της ίδιας της εκκλησίας της Κρήτης με τους σπουδαίους αρχιερείς που έχουν από εδώ ξεκινήσει την λαμπρή τους πορεία.
 
«Την επόμενη χρονιά από τώρα έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία από κοινού μιας εκδήλωσης για τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του μητροπολιτικού μας ναού, της Μεγάλης Παναγίας ώστε να δούμε εκ νέου όλα εκείνα τα ισχυρά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σαν μοναδικά διαφορετικό στο πέρασμα του χρόνου.»  είπε και ευχαρίστησε όσους εως αργά παρέμειναν στην εκδήλωση επιλέγοντας την από άλλες πιο ανάλαφρες επιλογές.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ