in ,

Να βρεθούμε, να ενημερωθούμε και να δράσουμε.

Υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση από τους γονείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου που έχουν προσκληθεί για την συνάντηση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.
 
Το μείζων θέμα που αφορά τους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρές ηλικίες, παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, δημοτικού αλλά και γυμνασίου είναι το ενδεχόμενο για αρκετές μέρες το επόμενο χρονικό διάστημα να μην λειτουργεί σωστά η παιδιατρική κλινική του κεντρικού νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
 
Ήδη με βάση τον προγραμματισμό των εφημεριών η παιδιατρική θα είναι κλειστή για 2 Σαββατοκύριακα εντός του μήνα που περνάμε μήνα που και τα σχολειά θα είναι κλειστά και οι ιώσεις καραδοκούν.
 
Οι μέρες μάλιστα όπου δεν θα υποστηρίζεται από γιατρούς η παιδιατρική θα είναι Σάββατα και Κυριακές όπου είναι απίστευτα δύσκολο ακόμα και για τους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν οπότε το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό για όλους. Στην συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει σήμερα το απόγευμα   είναι πολύ σημαντικό η παρουσία των γονέων, των συλλόγων και των φορέων να είναι σημαντική διότι θα πρέπει να δούμε το πώς θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε έστω τώρα ώστε να μην μείνουμε  μέρες που έρχονται χωρίς την κλινική για τα παιδιά μας.
 
Έχει ήδη εκφραστεί προσωπικά ο δήμαρχος ότι θα στηρίξει την κάθε μας απόφαση για την όποια μορφή κινητοποίησης  ή δράσης αναλάβουμε σαν γονείς να κάνουμε. Επίσης στο πλευρό της δικής μας αγωνίας είναι και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όπου και οι ίδιου έχουν παιδιά.
Ακόμα στην συνάντηση έχουν εκφράσει την διάθεση τους να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας, οι σύλλογοι των πολυτέκνων και των τριτέκνων διότι πολύ απλά το συγκεκριμένο θέμα μας αφορά όλους.
 
Και άμεσα πρέπει να δοθεί λύση επιτέλους όχι μόνο για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα άλλα σε μόνιμη βάση. Όλοι οι γονείς μπορούμε να απαιτήσουμε, αρκεί να βρεθούμε, να ενημερωθούμε και να δράσουμε.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ