in

Νέες δυνατότητες ρύθμησης ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ΔΕΥΑΑΝ

Η ΔΕΥΑΑΝ με την παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τελών ύδρευσης-αποχέτευσης.

Παρά το γεγονός ότι τα έτη 2014, 2015 και 2016 ψηφίστηκαν αποφάσεις σχετικές με διακανονισμό ληξιπρόθεσμων  οφειλών, ελάχιστοι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν για την ρύθμιση αυτών. Επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων που διακανονίσθηκαν οφειλές δεν τηρήθηκε η ρύθμιση με αποτέλεσμα να έχει χαθεί ο διακανονισμός.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΝ αφού έλαβε υπόψη του την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και το ποσό των συνολικών απαιτήσεων (από τους υδρολήπτες) φήφισε δύο αποφάσεις και όρισε τον τρόπο διακανονισμού των χρεών των καταναλωτών.

  1. Με την πρώτη απόφαση 169/1512-12-2016 ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε όλες τις κατηγορίες πελατών πλήν της κατηγορίας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με αυτή η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

α) Για ποσό οφειλής από 0,00 € έως 1.000,00 € καταβάλλεται προκαταβολή 10% και το υπόλοιπο ρυθμίζεται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

β) Για ποσό οφειλής από 1.000,00 € έως 2.000,00 € καταβάλλεται προκαταβολή 15% και το υπόλοιπο ρυθμίζεται σε 18 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

γ) Για ποσό οφειλής από 2.000,00 € και άνω καταβάλλεται προκαταβολή 20% και το υπόλοιπο ρυθμίζεται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ο υδρολήπτης οφείλει να τηρεί τον διακανονισμό και να εξοφλεί συγχρόνως τους τρέχοντες λογαριασμούς. Η παραπάνω ρύθμιση χάνεται για τον καταναλωτή εφόσον δεν πληρωθούν (3) συνεχόμενες δόσεις ή όταν δεν εξοφληθεί ο τρέχων λογαριασμός.

  1. Με την δεύτερη απόφαση 23/28-2-2017 ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές της κατηγορίας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων γενικά ως εξής:

α) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κατηγορίας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων που βεβαιώνονται έως 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους θα πρέπει να εξοφλούνται στο σύνολό τους το αργότερο έως την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους και παράλληλα πρέπει  να εξοφλούνται τα τρέχοντα τέλη του νέου έτους.

β) Η καταβολή των δόσεων θα καθορίζεται ως εξής:

Καταβάλλεται προκαταβολή 20%  της συνολικής οφειλής και καταβολή της 1ης δόσης. Το υπόλοιπο σε μηνιαίες δόσεις έως την 31η Αυγούστου.

Παρακαλούμε για την συνεργασία όλων των καταναλωτών καθότι η επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει το λειτουργικό κόστος για την εξασφάλιση της προβλεπόμενης κατανάλωσης της τουριστικής περιόδου 2017. Μετά τα παραπάνω καλούμε τους δημότες να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της επιχείρησης για ενημέρωση και ρύθμιση των οφειλομένων.

Στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την υδροδότηση όσων καταναλωτών δεν ανταποκριθούν στα παραπάνω.

 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ