in , , , ,

Μόνο από το κόμμα των Μητσοτάκη – Σαμαρά θα περίμενε κανείς τόση υποκρισία και η κόντρα για την ΔΕΗ Ιερλαπετρας καλά κρατεί

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Μόνο από το κόμμα των Μητσοτάκη – Σαμαρά θα περίμενε κανείς τόση υποκρισία σε τόσο λίγες γραμμές.

  • Η ΔΕΗ είναι Ανώνυμη Εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και Πρόεδρο.
  • Η Κυβέρνηση δίνει τις κατευθύνσεις αλλά η διοίκηση έχει την αυτονομία της.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που εκφράζει θέσεις που εξυπηρετούν την κοινωνία και ιδίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Όταν βλέπει λανθασμένες αποφάσεις δεν διστάζει να κάνει κριτική και να παρεμβαίνει.

Όταν τα ξεχωρίσετε από τη «διαπλοκή» που έχετε στο μυαλό σας θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα.

Οι κατευθύνσεις της Κυβέρνησης είναι να διευκολύνονται τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους στη ΔΕΗ, γι αυτό και έγιναν:

  • και οι ρυθμίσεις με τις 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή
  • και η συγκράτηση των τιμών του ρεύματος με την μη αύξηση του ΦΠΑ
  • και η έκπτωση 15% με την έγκαιρη πληρωμή.

Και πρέπει να γίνουν και άλλες διευκολύνσεις και μειώσεις, γιατί και η οικονομική κρίση πλήττει ακόμα τα λαϊκά στρώματα και το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν μπορεί να στερείται από κανένα πολίτη.

Ξέρουμε πως αυτές οι κατευθύνσεις δεν υλοποιούνται πάντα με τον τρόπο που πρέπει. Είτε λόγω έλλειψης σαφήνειας των αποφάσεων της ΔΕΗ είτε λόγω απαράδεκτης εφαρμογής τους από κάποιους νοσταλγούς που συνειδητά τις υπονομεύουν. Και έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες γι αυτό. Δυστυχώς η νοοτροπία που χαρακτήριζε τη διακυβέρνησή σας παραμένει ακόμα σε πάρα πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής και δεν αλλάζει γρήγορα.

Αντίθετα το κόμμα σας (μαζί με τον κ. Βενιζέλο):

  • επιβάρυνε το λογαριασμό της ΔΕΗ με τα «χαράτσια» και οδηγήσατε σε αδιέξοδο εκατομμύρια συμπολίτες μας και τους εκβιάζατε με διακοπές.
  • Ετοιμάζατε το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ» το οποίο σταματήσαμε
  • Ετοιμάζατε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που επίσης σταματήσαμε.
  • Αφήσατε τους απατεώνες ιδιώτες «επενδυτές» να βγάζουν τα λεφτά της ΔΕΗ στο εξωτερικό και τους υποστηρίζατε με κορυφαία στελέχη σας (τον κ. Βορίδη).

 

Αλλά η υποκρισία σας ξεπερνά κάθε όριο όταν μιλάτε για την Ιεράπετρα. Κλείσατε:

  1. Την εφορία
  2. Το τελωνείο
  3. Το ΕΘΙΑΓΕ
  4. Το ΤΕΙ
  5. Τη μεταβατική έδρα των δικαστηρίων
  6. Διαλύσατε το νοσοκομείο και ετοιμάζατε το κλείσιμο του.

 

Και όλα αυτά χωρίς κανείς σας να αντιδράσει, αλλά στέλνατε αυτούς που αντιδρούσαν στον εισαγγελέα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας όχι μόνο δεν κλείνει, όπως ψευδώς παραπληροφορείτε, αλλά αντίθετα θα ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και με κλιμάκιο ΤΑΕ (άλλα 15 άτομα). Είχατε αφήσει την αστυνομική υπηρεσία της Ιεράπετρας, την πιο υποστελεχωμένη στον νομό.

Και για να τελειώνουμε:

  • Η ΔΕΗ δεν έχει τεκμηριώσει το όφελος που θα προκύψει από το κλείσιμο του Υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα.
  • Ακόμα και αν έχει μικρό οικονομικό όφελος πρέπει οπωσδήποτε να συνυπολογίσει το τεράστιο κόστος της κοινωνίας από τις μετακινήσεις γιατί παραμένει μια εταιρεία Δημόσιας Ωφέλειας.
  • Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΗ εκφράζοντας τεκμηριωμένα τη διαφωνία του και μαζί με άλλους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχουν το αρμόδιο Υπουργείο για τις αποφάσεις της ΔΕΗ σ’ όλη την Ελλάδα με κοινοβουλευτική ερώτηση.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και Ιεράπετρας έχουν κάνει αντίστοιχες παρεμβάσεις και στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων.

 

Επειδή εσείς παραμένετε μακριά από την διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι η ΔΕΗ στην Ιεράπετρα δεν θα κλείσει.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ