in , , , ,

Μπορούμε να κάνουμε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου το καλύτερο Boutique λιμάνι της Μεσογείου

Δύο ξεχωριστές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην πόλη του Αγίου Νικολάου σχετικές με το θέμα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι της πόλης.
Η εξωτερική συνεργάτης με την οποία τοπικοί φορείς, Δήμος, Λιμενικό ταμείο και Επιμελητήριο είχαν υπογράψει σύμβαση συνεργασίας για την ανάπτυξη του προϊόντος της Κρουαζιέρας συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου κ Θωμά Χαριτάκη και στην συνέχεια στον Δήμο με τους εκπροσώπους τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου.

 Η συνεργασία με την κα. Μπαλάσή θα συνεχιστεί όμως ο κάθε φορέας θα υπογράψει δική του σύμβαση με την σύμβουλο από την στιγμή που γραφειοκρατικές δυσκολίες δημιούργησαν προβλήματα στους όρους λειτουργίας της κοινής σύμβασης.

Δεν θα επηρεαστεί η κοινή προσπάθεια των φορέων, όπως τονίστηκε από την στιγμή που όλοι μαζί ξεκίνησαν και έτσι θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία για το κοινό καλό της ανάπτυξης του προϊόντος στην περιοχή.

Στόχος όλων είναι να πείσουν τις εταιρίες και την διεθνή τουριστική αγορά ότι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου είναι το καλύτερο Boutique λιμάνι στην ανατολική Μεσόγειο.«Ξεκινήσαμε με 96 προσεγγίσεις και φτάσαμε στις 54 φταίμε σε κάτι αποκλειστικά εμείς;» ήταν το ερώτημα του αντιδημάρχου και πρόεδρου του Λιμενικού ταμείου Μιχάλη Σγουρού προς την σύμβουλο.

«Η φθίνουσα πορεία του προϊόντος της κρουαζιέρας δεν είναι θέμα που παρουσιάζεται μόνο στο λιμάνι της πόλης του Αγίου Νικολάου, αλλά είναι γενικό σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγο της κρίσης που ταλανίζει όλες τις περιοχές. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν μειωθεί οι προσεγγίσεις έχουν όμως αυξηθεί τα μεγέθη των πλοίων και οι πληρότητες τους. Με βάση δεν και τα διαφορά πανελλαδικά αλλά και ειδικά θέματα που είχαμε στην πόλη πριν από 3 χρόνια που ξεκινήσαμε και ήδη είχαν κλειστεί οι περίοδοι της κρουαζιέρας που τώρα διανύουμε δεν μας είχαν επιτρέψει να έχουμε πιο πολλές προσεγγίσεις.» είπε και ζήτησε εκ νέου το λιμάνι του Αγίου Νικολάου να αποκτήσει ένα πρόσωπο το οποίο όλοι θα αναγνωρίζουν και θα μιλούν μαζί του, θα είναι δηλαδή ο υπεύθυνος της λειτουργίας του λιμανιού σε όλους τους τομείς χωρίς να πρέπει κάθε φορά να επεμβαίνουν ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου η του επιμελητηρίου ώστε να επιλύονται διάφορα ζητήματα, είπε ακόμα.

Σε ότι αφορά το διεθνές κλίμα για την χώρα μας είπε ότι αλλάζει προς το θετικό πρόσημο σιγά σιγά με την αγορά των ΗΠΑ να δείχνει ξανά την συμπάθεια της. «Πρέπει όλοι μαζί να δούμε τα θέματα και να τα επιλύσουμε ώστε να παρουσιάσουμε ένα λιμάνι που θα είναι ζηλευτό από όλους και μια πόλη έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερα πλοία και άρα περισσότερους επισκέπτες.» είπε ο κ. Σγουρός.

Άμεσοι στόχοι είναι η κατασκευή σταθμού επιβατών, η καθαριότητα σε λιμάνι και στην πόλη και προβολή του τόπου μας παντού σε εκθέσεις που έχουν σχέση με το προϊόν. Συζητήθηκαν εκ νέου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε εμείς τα οποία και πρέπει να ξεχωρίσουν από άλλες περιοχές τόσο σε Ελλάδα όσο και αλλού.

 Ήδη ετοιμάζεται ένα φυλλάδιο του λιμανιού, ένα λεύκωμα 32 σελίδων πολυτελούς εκτύπωσης το οποίο και θα πρέπει να φτάσει σε όλους τους διευθυντές των εταιριών κρουαζιέρας και σε όλους τους πράκτορες και τους αρχιπλοίαρχους.

 Ένα έντυπο που θα παρουσιάζει τις υποδομές, τους προορισμούς, τα ήθη και τα έθιμα την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και τις πιθανές εκδρομές σε ακτίνα κοντινή γιατί όλα τα κρουαζιερόπλοια πουλάνε εκδρομές και αυτό είναι καλό για το δικό μας το λιμάνι.

Με δεδομένο δε ότι ήδη από φέτος η τουριστική περίοδος έχει επεκταθεί με το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο να δένει φέτος τέλη του Νοεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία να επισημανθεί παντού ότι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και η ευρύτερη περιοχή μπορούν να δεχθούν αφίξεις και πέρα της κλασσικής περιόδου του καλοκαιριού.

«Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, και σε ότι μας αφορά και γνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ώστε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την κρουαζιέρα στον τόπο μας.» είπε ο στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Σγουρός.

ΘΑΝΟΣ
ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ