in ,

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι…

…γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Επέλεξα ένα μήνα σχεδόν να μην γράψω κάτι στην στήλη μου ΤΑ ΑΝΕΙΠΩΤΑ επίτηδες, ΌΧΙ γιατί δεν είχα με τι να ασχοληθώ ώστε να το σχολιάσω ούτε και γιατί δεν υπήρχε λόγος, απλά ΜΙΛΟΥΣΑΝ και έγραφαν όλοι οι άλλοι, και το εννοώ το ΟΛΟΙ.

Ξαφνικά και από το πουθενά φάνηκαν στο προσκήνιο κριτές και γνώστες των πάντων και με διδόμενη την επιρροή τους στα μμε είχαν τον χρόνο και τον χώρο να παρουσιάσουν τις απόψεις τους που δεν ήταν και οι πιο φιλικές για το έργο της παρούσας κυβέρνησης.

Από την μια είναι καλό να έχεις γνώμη και να την κάνεις ευρέως γνωστή από την άλλη όμως έτσι στα ξαφνικά τους έπιασε η διάθεση να τα πούνε όλα;

Τόσο νωρίς; Με τόσα λίγα δείγματα; Και γιατί να το κάνουν αυτό, τώρα; Που όλα είναι τόσο ρευστά και κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή;

Λέμε συνήθως ότι τα πολλά λόγια είναι λίγα και ότι οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε, έως τώρα πράξεις όντως δεν έχουμε δει πολλές όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από την μια μέρα στη  άλλη και επειδή έως τώρα το πολιτικό σύστημα και δη το κυβερνητικό είναι πολλές πληγές ο χρόνος είναι αυτός που πάντα βοηθά στην επούλωση τους.

 

Χρόνο ζητάμε και από τους Ευρωπαίους και μάλλον θα τον έχουμε, ας φροντίσουμε λοιπόν να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό επιτέλους καλό τούτου του τόπου.

 

Σε καμία περίπτωση το παρόν κείμενο δεν έχει  γραφτεί για να δώσει στη νέα κυβέρνηση κανένα συγχωροχάρτι, ίσα ίσα, σκοπός και ρόλος του δημοσιογράφου είναι να κάνει και κριτική και έλεγχο στην κάθε εξουσία.

 

Χρόνο όμως δίνουμε και υπομονή επίσης έχουμε, άλλωστε δεν γίνεται διαφορετικά.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ