in ,

Μικρότητες στη …. Νεάπολη.

 
Σε δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα ο κ Ζερβός σχολίασε τη στάση των Νεαπολιτών των « λαλίστατων κατά τα λοιπά» !!!! όπως αναφέρει πολιτών της περιοχής λόγω της μικρής παρουσίας τους σε συνάντηση που έγινε. Είναι θέμα του κ Δημάρχου οι κρίσεις και οι χαρακτηρισμοί, όμως δεν στάθηκε εκεί.
 
«Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, συνέχισε δεν παραλάβαμε τίποτα που να αφορά τη Νεάπολη, ενώ είναι δεδομένο το γεγονός ότι δεν είχε γίνει και τίποτα επί της ουσίας» .
 
Προφανώς ο τρόπος , το κλίμα, η αισθητική και το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν πείθει και μάλλον συνοδεύεται με αρνητικά σχόλια. Και ως άμυνα δεν διστάζει ο κ Δήμαρχος να απαξιώνει ότι έγινε. Πολιτικός πολιτισμός που εκφράζει τον κ Ζερβό…
Μόνο πως πίσω από όσα έχουν γίνει, τα λίγα ή τα πολλά, τα θετικά αλλά και τα αρνητικά, υπάρχουν άνθρωποι. Κυρίως υπηρεσιακά στελέχη , μελετητές, επαγγελματίες αλλά και αιρετοί.
 
Γι αυτούς πρωτίστως αλλά και για τους πολίτες, θυμίζουμε μερικές δράσεις που προχώρησαν στο διάστημα της τρίχρονης περίπου διαχείρισης των τοπικών πραγμάτων στη περιοχή.
 
1. Το έργο της αποχέτευσης που ξεκίνησε μετά από μελέτες και προσπάθειες πολλών ετών και που φυσικά αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής για ανάπτυξη. Χωρίς αυτό καμιά ανάπλαση δεν μπορεί να προχωρήσει. Οι προσπάθειες ξεκίνησαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και η ΔΕΥΑΝ κατόρθωσε να το ωριμάσει και να το προκηρύξει. Αφορά τη Νεάπολη, Βουλισμένη , Λατσίδα. Σε ορισμένα σημεία και δίκτυα ύδρευσης καθώς και αποδέκτη λυμάτων με τριτοβάθμια επεξεργασία. Είναι το μεγαλύτερο έργο του Δήμου με προϋπολογισμό 10εκατομμ.περίπου
2. Αντικατάσταση στέγης Αμιάντου Λυκείου Γυμνασίου, με προϋπολογισμό 416000 ευρώ.
3. Τσιμεντοστρώσεις στα Μετόχια και Νεάπολη 342000 ευρώ
4. Παιδικές Χαρές στη Νεάπολη, 56000 ευρώ
5. Στίβος Γηπέδου Νεάπολης 95000 ευρώ
6. Δίκτυο αποχέτευσης εργατικών κατοικιών 20000 ευρώ
7. Ανάπλαση Βρυσών 311000 ευρώ
8. Ανάπλαση Χουμεριάκου 304000 ευρώ
9. Ανάπλαση Φουρνής 345000 ευρώ
10. Ανάπλαση Καστελλίου Φουρνής 255000 ευρώ
11. Ανάπλαση Λατσίδας 145000 ευρώ
12. Μελέτη αποχέτευσης Φουρνής-Καστελλίου 40000 ευρώ
13. Αποκατάσταση Κοινοτικού καταστήματος Βουλισμένης19680 ευρώ
14. Αποκατάστασης δεξαμενής Φουρνής 46740 ευρώ
15. Αποκατάστασης δεξαμενής Δωριών 12456
16. Συνέχιση χρηματοδότησης ανασκαφών στη Δρήρο
17. Ένταξη της πρότασης της ΠΛΕΑΜ στο Leader 207000
18. Ανάπλαση ευρύτερου χώρου Παναγίας Κουμπελίνας στο Χουμεριάκο Leader
19. Ανάδειξη Λόφου Προφήτη Ηλία Βρυσσών 48000 ευρώ Leader
20. Παραχώρηση χρήσης μέρους του παλιού γυμνασίου στην ΠΛΕΑΜ
21. Μελέτη ανάπλασης Βουλισμένης σε προχωρημένη φάση.
22. Χώρο για τη Δ.Ο.Υ, ΙΚΑ, Κυνηγετικό σύλλογο, συντηρήσεις, παρεμβάσεις κλπ
 
Όλα αυτά πρέπει να αξιολογηθούν με τις συνθήκες λόγω του Καλλικράτη, τη απορρόφηση των όποιων κραδασμών από τις συνενώσεις, των συνθηκών που διαμόρφωσαν το μνημόνιο, την οικονομική ασφυξία, την απώλεια προσωπικού. Μέγα πρόβλημα σε όλους τους τομείς το απίστευτο ύψος το ελλείμματος του ταμείου που πέραν του ίδιου του προβλήματος απορρόφησε δυνάμεις και χρόνο για την υποστήριξη των διαδικασιών ελέγχου.
Όλα αυτά είναι γνωστά στις υπηρεσίες του Δήμου. Πολλά έργα είναι σε εξέλιξη άρα τα έχει παραλάβει ο Δήμος και το γνωρίζει ο Δήμαρχος. Το θέμα είναι να ολοκληρωθούν γιατί αποτελούν σημαντικό πλούτο για την περιοχή, ώστε να πάμε σε επόμενη φάση. Αυτό σχεδιάζαμε να κάνουμε από το επόμενο ΕΣΠΑ. Ευχόμαστε στην παρούσα πενταετή θητεία να προχωρήσουν έργα ανάλογου ύψους.
Ματαίως περιμέναμε να κληθούμε να πούμε τις απόψεις μας στα μέσα που ακούστηκαν οι απόψεις του κ Ζερβού αφού υπάρχει αναφορά σε μας, για λόγους δεοντολογίας. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει αυτό το κλίμα τον τελευταίο χρόνο.
3 Αυγούστου 2015
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ