in

Μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου κατά Βασιλικής Θάνου

Με βαριές καταγγελίες που βάζουν στο στόχαστρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επανήλθε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.
Όπως αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της MIG προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για τέλεση δωροληψίας υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και τυχόν άλλων. Διευκρίνισε ότι στις πράξεις αυτές πέραν της κας Θάνου φαίνεται να εμπλέκεται και μια γυναίκα επιχειρηματίας, φίλη της προέδρου του Αρείου Πάγου και ίσως ένα συγγενικό της πρόσωπο.
Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι του ζητήθηκε να ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του “βιβλίου” και να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνεχεία του ζητήθηκε “ολόκληρη βιβλιοθήκη”, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός “βιβλίων”.
Σε ερώτηση του Capital.gr γιατί οι κ.κ. Θάνου και Παπαγγελόπουλος υπερασπίζονται -όπως υποστηρίζει- τα κυπριακά συμφέροντα, ο κ. Βγενόπουλος απέρριψε το ενδεχόμενο τα κίνητρα να είναι πολιτικά και κατά τα άλλα δήλωσε άγνοια, μιλώντας για κάτι εξαιρετικά περίεργο.
“Στην Κύπρο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή παραμονές βουλευτικών εκλογών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει οποιοδήποτε λόγο να βοηθά στο να λένε στην κοινή τους γνώμη διάφορα πράγματα ως επιτυχίες οι κυβερνώντες. Δεν είναι ιδεολογικά κοντά. Συνεπώς οι λόγοι είναι άλλοι και τα κίνητρα είναι άλλα. Σας διαβεβαιώ είναι εξαιρετικά περίεργο”, απάντησε.
“Ανακαλέστε τα εντάλματα σύλληψης”
Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην Μηνυτήρια Αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.
Ο Πρόεδρος της MIG κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, να ακυρώσει την εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης από την Κύπρο για τους κ.κ. Μπουλούτα και Φόρο, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από την ελληνική δικαιοσύνη. “Είμαστε κυρίαρχο κράτος; Έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη;”, διερωτήθηκε και απευθυνόμενος στον υπουργό είπε: “Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός που έβλεπε τα τρένα να περνούν;”.
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο κ. Βγενόπουλος είπε: “Δεν σας αντιπολιτεύομαι. Έχω άριστη συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο σας. Αυτοί οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα σε εμάς είναι μια μικρή ομάδα μέσα στη δικαιοσύνη η οποία είναι ετερόκλητη, δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των δύο στελεχών της MIG, τονίζοντας πως στην περίπτωσή τους δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας (Στην Κύπρο η προβλεπόμενη ποινή για τις κατηγορίες των δύο στελεχών φτάνει τα 27 έτη, ενώ στην Ελλάδα είναι μηδέν βάσει αντίστοιχων περιπτώσεων)
Γιατί δεν αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση;
Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει (25 Φεβρουαρίου), ο τίτλος της οποίας ήταν “εξωφρενικές οικονομικές διεκδικήσεις της Κύπρου κατά της Ελλάδος”, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς –όπως σχολίασε – πίσω από όλη την αντιδικία Ελλάδος και Κύπρου έχουν δημιουργηθεί οι διάφορες καταστάσεις. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ενώ απεκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα με τη συναίνεση των εκπροσώπων της κυπριακής κυβέρνησης έχει προσφύγει κατά της ελληνικής δημοκρατίας και διεκδικεί “το εξωφρενικό ποσό των 4 δισ. μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι  δεν υπήρξε καμία απάντηση, ανακοίνωση, τοποθέτηση από τους εκπροσώπους της  ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με αυτή την υπόθεση”.
Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture