in , , ,

Με όλους τα έβαλε ο Άδωνις. (VIDEO – PICS)

Αντιπολιτευτικός καταπέλτης ήταν το απόγευμα της Δευτέρας κατά την κεντρική του ομιλία ο πρώην Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις εργασίες της συνδιάσκεψης της ΝΟΔΕ του νομού. Τον κ. Γεωργιάδη καλωσόρισε στην γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Σταυρακάκης και ευχαρίστησε τους φίλους του κόμματος που ήρθαν από όλο το νομό και όχι μόνο στην συνάντηση αυτή. «Είμαστε εδώ ενόψει της τελικής διάσκεψης του κόμματος που θα γίνει τον Ιούλιο στην Αθήνα και υποδεχόμαστε ανά περιοχές της Ελλάδας πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ για να συζητήσουμε μαζί τους όλα τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο το κόμμα αλλά και την χώρα.

_D200049 _D200071

Τόνισε δε ότι την Κυριακή στο ξενοδοχείο του Ηρακλείου Ατλαντίς που θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να βρεθούν όλοι ξανά εκεί, όπως είπε. Για τον Άδωνι  Γεωργιάδη είπε πως είναι από τους λίγους που τολμούν να πουν την αλήθεια και τον καλωσόρισε στον Αγιο Νικόλαο. Ο βουλευτής της Ν.Δ του νομού Γιάννης Πλακιωτάκης στον δικό του σύντομο χαιρετισμό είπε πως δεν θα μπορούσε στην προσπάθεια αυτή που τώρα κάνει το κόμμα για την ενότητα και την τακτική που θα ακολουθήσει να μην βρεθεί στον νομό Λασιθίου ο καλύτερος από τους καλύτερους βουλευτές της Ν.Δ.

 

Είπε ακόμα ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση εκλογών διότι σύντομα θα κλιθούν να δώσουν ένα αγώνα για το Εθνικό συμφέρον και απευθυνόμενος προς όλους τόνισε μεταξύ άλλων πως όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει η Ν.Δ σε ότι αφορά την επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους, «Απαντούμε λοιπόν καταρχήν να δούμε την συμφωνία και το περιεχόμενο αυτή θα έχει και δεύτερον το κόμμα μας θα σταθμίσει πρώτα και πάνω από όλα το Εθνικό συμφέρον και βεβαίως την παραμονή της χώρας στην ζώνη του Ευρώ. Λευκή όμως επιταγή δεν θα δώσουμε σε κανένα και αυτό είναι σαφές.» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση  για τα προεκλογικά ψέματα που είπε στον Ελληνικό λαό και τώρα δεν της βγαίνουν.

_D200032 _D200078

«Είμαι εδώ όχι μόνο για να σας μιλήσω εγώ αλλά κυρίως για να σας ακούσω σε μια προσπάθεια που κάνουμε σαν κόμμα ώστε να μην αφήσουμε καθόλου τον χρόνο να περάσει χωρίς να τον εκμεταλλευτούμε και χωρίς να κερδίσουμε το χαμένο μετά τις εκλογές χώρο που μας ανήκει και τον χάσαμε με τα λάθη που κάναμε, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κάναμε λάθη, είμαστε εδώ δίπλα σας μαζί σας ώστε να δούμε τα λάθη αυτά, είπε ο πρώην Υπουργός. Στην ομιλία του ήταν καταγγελτικός προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και είπε πως εξαπάτησε τους πολίτες ενώ θέλοντας να δείξει την διαφορά στο κομμάτι της υγείας που καλά γνωρίζει όπως είπε αναφέρθηκε σε αριθμούς οι οποίοι λένε πάντα την αλήθεια.

«Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει εάν είχαν να πληρωθούν 4 μήνες οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων όταν ήμουν υπουργός υγείας τι θα είχε γίνει;  Αλήθεια που είναι σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, που είχαν μια ζωηρή παρουσία και επι δικής μου θητείας ήταν διαρκώς στους δρόμους και φώναζαν. Φώναζαν με δίκαια παράπονα, δεν λέω το αντίθετο, όμως  τώρα έχω και εγώ ένα παράπονο, γιατί σιωπούν τώρα άραγε; Δείτε τα νούμερα όμως για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.  Τα χρήματα που δόθηκαν ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, 1 1 2014 εως 30 4 2014 επι Ν.Δ και 1 1 2015 έως 30 4 201,  για τις ίδιες ακριβώς δαπάνες,  των νοσοκομείων και Κ.Υ του νομού Λασιθίου έχουν ως εξής, Νοσοκομείο Ιεράπετρας το 2014, 549.000 ευρώ φέτος 87.000, για το νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου είχαν δοθεί 1.638.000 ευρώ και φέτος 190.000 ευρώ, για το νοσοκομείο της Νεάπολης φέτος δόθηκαν 30.000 ευρώ ενώ πέρυσι 111,000 ευρώ για το νοσοκομείο της Σητείας δόθηκαν φέτος 37.000 ενώ είχαν πέρυσι δοθεί 545.000 ευρώ.

 

Έχουν λοιπόν δοθεί 80% λιγότερα χρήματα φέτος από πέρυσι και σας ρωτάω ξανά οι διαμαρτυρίες που είναι, γιατί κανείς δεν φωνάζει όταν με μαθηματική ακρίβεια και αν ακολουθηθούν αυτοί οι ρυθμοί χρηματοδότησης όλο το σύστημα της υγείας του νομού θα καταρρεύσει και θα κλείσει σε δύο μήνες, στην καρδιά του καλοκαιριού.» είπε μεταξύ πολλών άλλων ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος να είναι υπ ατμών και να μην παρασύρονται από τα μηνύματα που προσπαθούν τα μμε να περάσουν για την έλλειψη της ενότητας του κόμματος και το πρόβλημα στην ηγεσία που δήθεν , όπως είπε υπάρχει.

«Σαφώς και ο Αντώνης Σαμαράς έχει φθαρεί σαν αρχηγός μην ξεχνάμε όμως τι δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει σαν πρωθυπουργός. Τώρα στην παρούσα φάση όμως δεν πρέπει αυτό να είναι το πρώτο μας μέλημα, τώρα έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ την ενότητα και την συμφωνία μεταξύ μας. Μας χρειάζεται η χώρα όσο ποτέ.» είπε ακόμα.

Πριν δε την είσοδο του στον χώρο της συγκέντρωσης αστυνομικοί είχαν κάνει φύλλο και φτερό την αίθουσα του επιμελητηρίου και έψαξαν παντού για το οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, κάτω από τα έδρανα, πίσω από τις κουρτίνες, πίσω από τον πίνακα προβολής, κάτω από τις καρέκλες, παντού, ενώ ισχυρή ήταν και η δύναμη των αντρών της αστυνομίας έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.30

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ