in ,

Με τιμητικό έπαινο γύρισαν Χαριτάκης και Φανουράκη

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο, του “Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων”, που διεξήχθη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Μελετών της Ακαδημίας Αθηνών, παρακολούθησαν από 14-16 Νοεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού κ. Θωμάς Χαριτάκης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Υγείας & Εθελοντισμού του Δήμου, κ. Ευαγγελία Φανουράκη.
Κατά την παρουσία τους εκεί, έγιναν δέκτες καλών πρακτικών στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας Δήμων της χώρας μας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω του Δικτύου,  ενώ συμμετείχαν και σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τους άξονες & τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Κατά το πέρας του συνεδρίου, εκ μέρους του “Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων”, ο νέος αντιπρόεδρος του – Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου- κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, απένειμε στους εκπροσώπους του Δήμου Αγίου Νικολάου, τιμητικό έπαινο, δεδομένου, ότι την προηγούμενη πενταετία, προχώρησε στην ίδρυση δομής ΚΕΠ Υγείας κι ανανέωσε την δέσμευση αυτή, ώστε να λειτουργήσει άμεσα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (one stop shop για την υγεία) δηλαδή, γραφείο, όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις, να κλείσει ραντεβού με τον γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας και όταν λάβει τα αποτελέσματά του, να τα καταχωρήσει κωδικοποιημένα και με εχεμύθεια σε βάση δεδομένων που θα του υπενθυμίζει με μήνυμα ή τηλέφωνο πότε πρέπει να επαναλάβει την εξέταση.
Στόχος της παραπάνω δομής : ο «Υγιής Δήμος» μέσω της πρόληψης σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως βάση για προγράμματα προαγωγής υγείας ευρύτερα.