in ,

«Με την Ματιά της Μαρίας»: Δύο σημαντικές γιορτές σε μια ημέρα!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 και δεν είναι μια συνηθισμένη Κυριακή γιατί είναι η γιορτή του Πατέρα που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες Παγκοσμίως. Αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει.

Η ημέρα του Πατέρα είναι γνωστή από τις 5 Ιουλίου το 1908 που ξεκίνησε να γιορτάζεται στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι ιδιαίτερη ημέρα για όλους τους μπαμπάδες και μια ευκαιρία για δημιουργικές και ουσιαστικές στιγμές με τα παιδιά ώστε να εκφραστούν αισθήματα χαράς και αγάπης.

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλους τους μπαμπάδες.!

Είναι όμως και η Παγκόσμια ημέρα μουσικής που καθιερώθηκε το 1982 με  πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ.

Η Παγκόσμια ημέρα μουσικής είναι ένα Ευρωπαϊκό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου σε 22 χώρες της Ευρώπης . Συνήθως την ημέρα αυτή ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους ,πλατείες ,πάρκα, δρόμους, σταθμούς και άλλους χώρους παρουσιάζοντας συναυλίες αφιλοκερδώς. Δίνεται έτσι και η ευκαιρία να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές .

Φέτος λόγω του Κορονοϊού δεν δόθηκε αυτή η δυνατότητα, όλα είναι περιορισμένα ,όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτή τη γιορτή.

Γιατί η μουσική ενώνει, η μουσική σφραγίζει τις όμορφες στιγμές μας, είναι το soundtrack της ζωής μας.!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ