in ,

Με πρωτοβουλία Κουντουρά ανοίγει μετά από 10 χρόνια και πάλι τη Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με πρωτοβουλία της πέτυχε το άνοιγμα τη Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, που είχε κλείσει αδικαιολόγητα μαζί με τη Σχολή της Αθήνας το 2010.
Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ένας νέος δημιουργικός κύκλος στον χώρο της επαγγελματικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εξασφαλίζει την υψηλή κατάρτιση των ξεναγών και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες της Ελλάδος.
Οι διαδικασίες για τη λειτουργία της σχολής ολοκληρώνονται και σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν.Η σχολή φιλοξενείται σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας, στην οδό Ηλιάδος, το οποίο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε ενδιαίτημα των καθηγητών ιεροδασκάλων της Μονής Λαζαριστών.
Να επισημάνουμε ότι, προτεραιότητα της Έλενας Κουντουράς, από την πρώτη στιγμή, ήταν η πλήρη αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που στο παρελθόν είχε απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί. Η Υπουργός Τουρισμού έκανε πράξη την επαναλειτουργία των Σχολών Ξεναγών καθώς με απόφασή της το 2017 άνοιξε η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και ήδη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, ώστε το 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης.