in ,

Με Νίκο Κοκκίνη η Μαρία Τσαγκαράκη

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο και μεγάλωσα στα Μέσα Λακώνια. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών Μαθηματικά. Ήμουν παντρεμένη με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Λιόντο Μηχανολόγο Μηχανικό που εργάστηκε στο Τμήμα Συγκοινωνιών και Βιομηχανίας στη Νομαρχία Λασιθίου, και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά τον Πολυχρόνη απόφοιτο της Ιατρικής σχολής  του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Βασιλική απόφοιτο της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου,  υπήρξα για ένα ακαδημαϊκό έτος βοηθός του Ομότιμου Καθηγητού Μαθηματικών Δημητρίου Κάππου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας  είχα τη χαρά να διδάξω σε πολλά σχολεία, κυρίως Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο, Αθήνα, Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.  Έχω παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο στη ΣΕΛΜΕ Ηρακλείου.  Συμμετείχα σε Πανελλήνια Συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρείας, και στη διοργάνωση ημερίδων και διημερίδων της Μαθηματικής Εταιρείας του νομού Λασιθίου, καθώς διετέλεσα Αντιπρόεδρος και μέλος επί σειρά ετών από το 1995 έως το 2013 με κάποια διαλείμματα. Επίσης έχω παρακολουθήσει και ολοκληρώσει από το 2004 έως το 2009 το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Μελέτης και Εκπαίδευσης σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης.

 

Με διάθεση προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο και τον τόπο μου από το 1995 δραστηριοποιούμαι ενεργά στα κοινά, συμμετέχοντας σε συλλόγους. Διετέλεσα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αγίου Νικολάου, και του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Επίσης υπήρξα από το 2011 έως και το 2013 Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσα Λακωνίων, όπου μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων στόχος ήταν να αναδειχθούν  οι τοπικές παραδόσεις και τα πολιτιστικά στοιχεία του χωριού.

Υπήρξα Γραμματέας για μια διετία, από το 2013 έως και το 2015 της Πολιτιστικής Ένωσης  Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αγίου Νικολάου και μέλος για μία οκταετία μέχρι και το Φεβρουάριο του 2019 στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΝ.

Από το 2016 έως και το Μάρτιο του 2019 ήμουν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου του Νομού Λασιθίου και από το Μάρτιο του 2019  επανεκλέχθηκα ως Πρόεδρος του Συλλόγου.

 

Ευχαριστώ τον υποψήφιο Δήμαρχο Νικόλαο Κοκκίνη για την πρόταση που μου έκανε, αποφάσισα να την αποδεχτώ, θέλοντας να συμβάλλω ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου μου μέσα από δράσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε δημότη.

Καλή επιτυχία  και δύναμη σε όλους τους υποψηφίους.

 

Μαρίας Τσαγκαράκη – Λιόντου