in

Μεγάλη φωτιά στον χώρο του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο [VIDEO – PICS]

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου.
Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα – αυτή τη στιγμή – επιχειρούν 27 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.
Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεςι αυξάνονται συνεχώς.
Λίγο πριν τις 10 το πρωί, μάλιστα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής Υπηρεσία πραγματοποίησε ρίψεις νερού στην οροφή του κτηρίου, στο σημείο που έχει στηθεί και η «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής.

fonien.gr - Πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο (23-9-2018)


Καταστράφηκε χώρος που στέγαζε υπηρεσίες του Βενιζελείου – Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ από τη μάχη με τις φλόγες έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται – μεταξύ άλλων – ιατρικά εφόδια, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.
Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί.
Ενώ, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, ώστε η φωτιά να μην καταστρέψει και τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΜΦΙΚ.

Στο σημείο βρίσκονται οι κκ. Μωυσής Μυλωνάς και Χαράλαπμπος Φασουλάς, από το ΜΦΙΚ, οι οποίοι, με τη βοήθεια και άλλων ατόμων από το προσωπικό το μουσείου, προσπάθησαν να διασώσουν ό,τι μπορούσαν, χωρίς όμως αυτό να καταστεί απόλυτα δυνατόν.
Επίσης, στο φλεγόμενο κτήριο βρίσκεται και ο Διοικητής των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Νωρίτερα υπήρξαν συνεχείς εκρήξεις, καθώς η φωτιά, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη έχει «φτάσει» μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου, όπου βρίσκεται οινόπνευμα, αλλά και φιάλες και φιαλίδια προπανίου και άλλων αερίων.
Μάλιστα, η αστυνομία, άνδρες της οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνουν τον κόσμο που επιχειρεί να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυκνοί καπνοί έχουν «καλύψει» ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.


ΠΗΓΗ: neakriti.gr