in

Μείωση στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και μελέτες για νέα κτίρια.

Επανακαθορίστηκαν με απόφαση του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ που συνεδρίασε τα τροφεία των παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου τα οποία θα έχουν ισχύ από την επόμενη σχολική χρονιά.
Μετά και από την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου το παιδί που η οικογένεια του έχει εισόδημα μικρότερο των 15.000 θα χρεώνεται με 20 ευρώ τον μήνα, από 15.000 έως 20.000 50 ευρώ το πρώτο παιδί και 70 και τα δύο, από 20.000 και πάνω 60 ευρώ το πρώτο παιδί και 80 και τα δύο.
Απαλλάσσονται εντελώς από την πληρωμή τροφείων οι οικογένειες με ΑΜΕΑ μέλος και ποσοστό αναπηρίας 35%  και έως 30.000 εισόδημα, οι πολύτεκνοι έως 50.000 εισόδημα, οι μονογονεικές οικογένειες έως 20.00 ευρώ εισόδημα και οι τρίτεκνες οικογένειες έως 30.000 εισόδημα ενώ αν υπάρχει δεύτερο παιδί θ φιλοξενείται δωρεάν.  Σε περίπτωση δε που το ΕΣΠΑ καταργηθεί τα κριτήρια θα επανεξεταστούν εξ αρχής.
24 11 14 οκυδαν 2
 
Το Δ.Σ έκανε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με την δημιουργία του Κοινωνικού παντοπωλείου  το οποίο έχει σκοπό σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού Νίκο Μουδατσάκη να εντάξει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν σε επίπεδο Δήμου. «Ο κόσμος έχει κουραστεί να προσφέρει σε τόσους φορείς και να μην είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Θα ήτα ιδανικό να δημιουργούσαμε ένα νέο φορέα μετά από διάλογο με όλους ώστε να γίνεται πιο συντονισμένο έργο.» είπε και έδωσε το προσχέδιο της δημιουργίας του νέου φορέα στα μέλη του συμβουλίου ώστε αν το μελετήσουν να κάνουν τις παρατηρήσεις του και στην συνέχεια να κληθούν οι φορείς για την έναρξη του διαλόγου.
Το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στην δημιουργία βρεφικού σταθμού χωρητικότητας 100 παιδιών στον Άγιο Νικόλαο και στην κατασκευή παιδικών σταθμών σε Σίσι και Ελούντα.
Στην ουσία πρόκειται για το πράσινο φως που δίνει ο ΟΚΥΔΑΝ στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες των μελετών και της εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή τους. Ακόμα τα μέλη του συμβουλίου έλαβαν αποφάσεις για διαφορά άλλα διαδικαστικά θέματα.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
WWW.ANATOLH.COM