in

«Να φύγουν να πάνε αλλού» , Αυτούς τους λαθρομετανάστες ποιος θα τους πάρει;

…γραφει ο Θάνος Κορομπύλιας
 
(φωτο αρχείου) Αυτούς τους λαθρομετανάστες ποιος θα τους πάρει.
 
Αλήθεια είναι λαθραίοι πολίτες ή ναυαγοί, ώρες τώρα  όλοι μιλάμε για λαθρομετανάστες ψάχνουμε νόμους, συνθήκες και γενικότερα ψαχνόμαστε για το πώς θα τους ξεφορτωθούμε. «Να φύγουν να πάνε αλλού» ψιθυρίζουν στόματα νότια του νησιού, ακόμα και ο ιός του Έμπολα ανησυχεί τους πάντες και αυτό έχει μια λογική. Αν το καράβι δεν ήταν σαπιοκάραβο, αν οι επιβάτες του δεν είχαν σκούρο χρώμα, και αν τα μικρά παιδιά που επιβαίνουν δεν φορούσαν σκισμένα ρούχα θα γίνονταν όλη αυτή η φασαρία;
 
Αν το καράβι ήταν ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που έπαθε μηχανική βλάβη, αν οι επιβάτες του ήταν με ρούχα ατσαλάκωτα και με δέρμα άσπρο θα υπήρχε η ίδια ανησυχία;
 
Δεν το νομίζω, τότε θα μαλώναμε στο ποιος προσφέρει τα καλύτερα για την φιλοξενία τους χωρίς καν να θέτουμε θέμα ιατρικών εξετάσεων.
 
Στον τόπο που ζούμε τα έχουμε αυτά, Ιταλία λέει ήθελαν να πάνε Ελλάδα βρέθηκαν για «κακή» τους τύχη μέσα στην ατυχία τους.
 
Έχουμε την ανθρώπινη υποχρέωση να τους φιλοξενήσουμε όπως έχει και την υποχρέωση η Ευρώπη να κοιτάξει επιτέλους στα μάτια το θέμα αυτό και τις χώρες που το αντιμετωπίζουν και όχι να κοιτάει μόνο στις τσέπες των Ελλήνων πως θα τους πάρει τα περισσότερα με κάθε τρόπο.
 
Για να έρθουν αυτοί έστω μια φορά στην θέση μας και μετά να ψηφίζουν συνθήκες επι συνθηκών από την άνεση και την ζεστασιά των σαλέ τους στην Ελβετία και στις Άλπεις, Ας δούνε επιτέλους σοβαρά το μεταναστευτικό θέμα και ας βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι μόνο τυπικά.
 
Τέλος κύριοι των αποφάσεων κάνετε ότι μπορείτε ώστε οι άνθρωποι αυτοί, όσοι καταφέρουν να επιζήσουν να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς γιατί σαν Έλληνες αυτό πρέπει να κάνουμε.
 
Ο τόπος της φιλοξενίας δεν φιλοξενεί υπό προϋποθέσεις μονάχα.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ