in ,

Μαύρο στην δεοντολογία και στην ελευθεροτυπία από ΙΣΤΟΡΙΚΟ έντυπο!!!


Είναι πραγματικά λυπηρό όταν η ιστορική εφημερίδα του Αγίου Νικολάου φτάνει σε σημείο να αλλοιώσει μια φωτογραφία από το θέμα της συνέντευξης  τύπου του συνδυασμού «Νέα Πορεία» μαυρίζοντας το μικρόφωνο με το λογότυπο του fonien.gr, πρακτική την οποία υιοθέτησε τόσο στο σημερινό εξώφυλλο της 16ης Ιανουαρίου 2019, όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της. Με τέτοιες κινήσεις που μόνο σαν κινήσεις πανικού χαρακτηρίζονται η ιστορική κατά τα λοιπά εφημερίδα δείχνει πόσο πολύ τιμά τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθεροτυπία. Η θλιβερή προσπάθεια της να κρύψει την αλήθεια της ύπαρξης και άλλων τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλοιώνοντας την εικόνα και μαυρίζοντας την παρουσία μας, κατέδειξε ωστόσο πως δυστυχώς η εφημερίδα κινείται σε αλλοτινούς σκοτεινούς καιρούς, υιοθετώντας συμπεριφορές, που απέχουν παρασάγγας από κάθε  δημοκρατική πορεία.

η αλλοιωμένη εικόνα στο εξώφυλλο της 16ης Ιαν 2019

Εμείς κρατώντας στάση αξιοπρέπειας ανέκαθεν σεβόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τους συναδέλφους μας που κοπιάζουν για την ενημέρωση του κόσμου  και σε καμία περίπτωση δεν «μαυρίζουμε» την παρουσία κανενός.  Αν χρειαστεί θα αλλοιώσουμε φωτογραφία που αφορά μικρά παιδιά ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σε καμία περίπτωση, ωστόσο δεν θα αλλοιώσουμε την προφανή αλήθεια που ολοφάνερα μια εικόνα που δεν έχει αλλοιωθεί δείχνει.
η εικόνα απο την συν τυπου

Με παρόμοιες συμπεριφορές οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας δείχνουν πέρα από το μειονεκτική τους θέση στις σύγχρονες τεχνολογίες και την εμφανή πια ανησυχία τους για την αναγνωρισιμότητα και την εμπιστοσύνη του κοινού που έχει κερδίσει το fonien.gr σε τόσο λίγο χρόνο και η οποία μας γεμίζει χαρά και ευγνωμοσύνη προς τους αναγνώστες μας, ενώ ταυτόχρονα μας κάνει να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερο πάθος και υπευθυνότητα για την ενημέρωση τους.
Σε ότι δε αφορά παρόμοια συμπεριφορά και από άλλο ηλεκτρονικό μέσο που μαύρισε  ακόμα και στο βίντεο που ανέβασε το μικρόφωνο μας δεν γράφουμε ούτε καν μια λέξη , άλλωστε τι να γράψεις για τους ανύπαρκτους…..
Θάνος Κορομπύλιας